RUP Wilderveld in SINT-PIETERS-LEEUW nog niet definitief beslist

C21

RUP Wilderveld in SINT-PIETERS-LEEUW nog niet definitief beslist

Plan_wilderveld

De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant heeft nog geen definitieve beslissing kunnen nemen over het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Wilderveld. De gecoro heeft onvoldoende gedetailleerd geantwoord op sommige bezwaarschriften.

Wijk Wilderveld is een grote woonwijk in Sint-Pieters-Leeuw, geprangd tussen de Ruisbroeksesteenweg, het kanaal en de Bergensesteenweg. In het Openbaar Onderzoek op het nieuw Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) werden er meer dan 500 bezwaarschriften van de bewoners van deze wijk ingediend.

Sint-Pieters-Leeuw wil voor het project Wilderveld de woonomgeving versterken en maakte daarvoor een ontwerp van ruimtelijk uitvoeringsplan. Op dat ontwerp kwamen meer dan 500 bezwaarschriften binnen bij de gemeente. Het ontwerp van uitvoeringsplan werd aan de deputatie ter goedkeuring voorgelegd.
 
'Op het moment dat het RUP Wilderveld aan de deputatie werd voorgelegd voor goedkeuring, hebben we vastgesteld dat de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (gecoro) onvoldoende gedetailleerd heeft geantwoord op sommige bezwaarschriften.' vertelt gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts.
 
'In dat geval kan de deputatie niet anders dan het dossier voorlopig afwijzen. De wetgeving eist immers dat beslissingen die ingaan tegen bezwaarschriften voldoende worden gemotiveerd. Het dossier gaat nu terug naar de gemeente. Pas als de deputatie een nieuw ontwerp van ruimtelijk uitvoeringsplan ontvangt, dat wel voldoende antwoordt op de bezwaarschriften, kan de deputatie definitief beslissen om het RUP al dan niet goed te keuren.' besluit de gedeputeerde.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2011
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief