SINT-PIETERS-LEEUW - Droomfabriekklasje van ’t Populiertje steunt school in Indonesië

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Droomfabriekklasje van ’t Populiertje steunt school in Indonesië

Ed_pajot_halle_populiertje_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Ed_pajot_halle_populiertje_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Kinderen in Indonesië krijgen heel wat minder kansen dan de kinderen in België. De stap naar het middelbaar wordt er door veel jongeren niet gezet, omwille van gebrek aan geld. Verschillende klassen in Vlaanderen steunen met hun Droomfabriekproject deze leerlingen. Zo ook de tweedejaars van ’t Populiertje uit Sint-Pieters-Leeuw.

De twee klassen van ’t Populiertje hebben in totaal 1.000 euro rondgehaald. Heelwat kinderen kunnen hiermee schoollopen als men weet dat het in Indonesië 50 euro per kind kost om één jaar naar school te gaan
 
De Droomfabriek is een Vlajo-project waarbij leerkrachten hun klas coachen om aan de slag te gaan. De kinderen zelf bedenken, plannen en werken het geheel uit: dromen, durven en doen. Om hen te bedanken voor hun inzet voor het goede doel, gaat mascotte Doedel in levende lijve op verrassingsbezoek met een cadeautje.
 
Vlajo wil talent creatief ontwikkelen en daagt daarom leerlingen van 3 tot 25 jaar uit om ondernemend te denken en doen. De Droomfabriek, het programma in het basisonderwijs wil leerlingen de kans geven om door efficiënt samenwerken een project op poten te zetten. De leerkracht is de coach, de leerlingen werken uit. In de kleuterklassen mogen de kinderen ondernemend experimenteren, in het lager bouwen ze op naar een eigen klasproject in handen te nemen. In bepaalde projecten speelt het financiële aspect ook een rol, en dat komt het scholingsproject in Indonesië ten goede. Vlajo ondersteunt hiermee samen met DreamLand het initiatief van de Groep Colruyt.
 
Dit jaar deden in totaal een twintigtal klasjes mee aan het project. Patricia Eeckhout van Dreamland: “Wij hebben nu een basis gelegd en hopen volgend jaar op uitbreiding”.
 
Eén van de scholen waar de kinderen zich volop ingezet hebben voor het goede doel, is ’t Populiertje uit Sint-Pieters-Leeuw. De kinderen van het tweede leerjaar organiseerden met succes een popcornverkoop. Om de leerlingen te bedanken voor hun inzet kwam Doedel De Dromedaris bij hun op bezoek. Hij bracht geschenkjes mee en ook een sleutelhanger van Doedel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief