SINT-PIETERS-LEEUW - Avondmarkt wordt Leeuw Rinkt.

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Avondmarkt wordt Leeuw Rinkt.

Leeuw_rinkt

Vroeger werd de avondmarkt op de Rink georganiseerd door de handelaars van Leeuw Centrum. Nadat deze het niet meer zagen zitten werd het initiatief overgenomen door Dennis Ghijssels en André Deridder als privé-initiatief. Voor deze mensen werd het echter een tè zware dobber, zodat er vorig jaar geen avondmarkt meer werd georganiseerd. Het Leeuwse gemeentebestuur zag dit initiatief niet graag verloren gaan en nam zelf het heft in handen, met als gevolg dat er op zaterdag 14 juni opnieuw een avondmarkt wordt georganiseerd op de Rink, onder de naam Leeuw Rinkt.

Patrick Huybrechts, directeur van de Leeuwse Kunstacademie, Ingrid Roobaert en Bruno Crockaert samen met de schepenen Luc Van Ruysevelt(markt- en kunstonderwijsschepen) en Kathleen D’Herde(schepen Lokale Economie, Middenstand en Jeugd) zetten zich begin 2008 rond de tafel. Indien nodig werden zij nog geassisteerd, door Nicole Hendrickx, Marleen Buyl en Paola Hendrickx, verkeersdeskundigen Eric Stiens en Johan Persoons, bibliothecaris Gilbert Pické, cultuur functionaris Denis Deneulin en technisch coördinator. En deze gemotiveerde ploeg bracht het voor mekaar…..
Ingrid Roobaert: “Het lag in onze bedoeling “klein” te beginnen om dan jaar na jaar te kunnen groeien. Ik denk toch te mogen zeggen, dat wij voor onze eersteling al een mooie boreling kunnen voorstellen”.
Deze 1ste editie van Leeuw Rinkt vindt dus plaats op zaterdagavond 14 juni vanaf 18u in een verkeersvrije omgeving van het Pau!wke tot aan het gemeentehuis. Naast de marktkramen is er ruimte voorzien voor nieuwe initiatieven zoals een keramiekmarkt, een brocanterie, een kinderrommelmarkt, straattheater en verkoop van oude boeken door de bibliotheek, dit ten voordele van Rainbow 4 kids. In de Leeuwse Kunstacademie loopt de eindejaarstentoonstelling èn een reuzebarbecue georganiseerd door het Open Atelier.. Er worden ook Liveconcerten gebracht op drie podia: Kunstacademie: 19u opening eindejaarstentoonstelling, 19.45u didgeridoo performance door Stef Swinnen en om 20.30u Subtone Jazzband, podium Rink: 18u demonstratie Leeuwse Turnkging, 19.30u Leeuwse muziekvereniging en om 21u Kandoris Ierse folk met Ed Kooyman, Colomaparking: 19.30u rock & bluesband James, 22à De Fanfaar en iom 23.15u in café Het Leeuwke: bluesband Goos & Diezel.
Patrick Huybrechts: “We zijn willen afstappen van uitsluitend het marktgebeuren en ook de kans gegeven aan de cultuur. Zo bereiken wij ook een ruimer publiek, van jong tot oud. Het wordt een echt gemeenschapsgebeuren. Er zal ook meer sfeer zijn, al is een en ander erg beïnvloedbaar door de weersomstandigheden. Wij schreven ook alle Leeuwse verenigingen aan en ook van deze kant kregen wij heel wat gunstige respons”.
Voor allerhande info en vragen voor en over deelname aan de rommelmarkt en brocante kan men terecht in de Leeuwse Kunstacademie Rink 2 Sint-Pieters-Leeuw, Patrick Huybrechts, directeur. Tel. 0497/516.871. of kunstacademie@sint-pieters-leeuw.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2008
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief