SINT-PIETERS-LEEUW - Bakker Guido in Afrika

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Bakker Guido in Afrika

Ed_pajot_spl_guido_1
Ingezonden foto's
 
Ed_pajot_spl_guido_2
I F
 

Guido Devillé vertrekt op 5 augustus naar Bujumbura in Burundi. Daar gaat hij mensen de knepen van het broodbakken aanleren. In 2010 deed hij al hetzelfde in Burkina Fasso en Togo.

Guido Devillé werkt bij IPV, die opleidingsadviezen geeft naar bakkers toe. Hij doet dit op initiatief van Ex-change. Zij sturen experts naar ontwikkelingslanden om er met activiteiten te starten.
 
In Burundi is er "Boulangerie KAPA" . Deze bakkerij heeft jong personeel in dienst en wil deze een opleiding geven bakkerij. Het zal hem ook hier vooral gaan om hygiëne, organisatie en een paar nieuwe producten.
Guido Devillé: “Na mijn eerste contact met de eigenaar heb ik de indruk dat ook dit een ondernemende Afrikaan is. Mijn eerste contact was al meteen raak. Er zijn daar bakkers, maar er is geen opleiding voor bakkers”.
 
De basisgrondstoffen om brood te bakken zijn er. Ze laten ze overkomen uit andere landen.
 
Guido Devillé vertrekt zeker niet met lege handen naar daar. Zo heeft hij een grote zak met kledij voor bakkers mee die hij daar gaat achterlaten. Voor het project krijgt hij financiële steun van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw.
 
Om de mensen daar te leren bakken is hij zowat 18 uur onderweg. Zijn reis loopt over Milaan, Ethiopië en Tigali
 
In november trekt Guido terug naar Togo. In 2010 was hij ook daar om mensen brood te leren bakken. Hij gaat daar nu het project opvolgen en zijn project verder zetten.. Hij vertrekt dan niet alleen, want ook zijn echtgenote gaat mee. Zij gaat daar, samen met een Belgische dame die er woont een weeshuis opstarten.
 
Indien er mensen zijn die de bakkersprojecten willen ondersteunen kan dat via
000-0000004-04 met vermelding; S70170FVV Ex-Change
Dit jaar zal tijdens het voedingssalon in het "bakkerstheater van Aspirant Baker" gewerkt worden ten voordele van de bakkersprojecten.
 
Zijn belevenissen zijn te volgen op http://www.bloggen.be/bakker_guido_in_afrika
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2011
Felix Merckx
I F
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief