SINT-PIETERS-LEEUW - WZC Wilgenhof gaat verhuizen op 9 november

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - WZC Wilgenhof gaat verhuizen op 9 november

Ocmw_spl
I F
 

De werken aan het nieuwe woonzorgcentrum en lokaal dienstencentrum van het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw verlopen vlot. Doch werden de werken opgehouden en werd de verhuisdatum opgeschort. De bewoners van het rusthuis Wilgenhof verhuizen niet op de eerst geplande datum, maar wel op woensdag 9 november. Het dienstencentrum Meander opent iets vroeger, namelijk op maandag 7 november. Er staan alvast enkele leuke activiteiten op het programma.

Maar alvorens te verhuizen dienen nog enkele werken plaats te hebben. Zo wordt er met enige vertraging gestart met de omgevingswerken. De omheining zal volledig rondom het perceel geplaatst worden. Ook de parking is in aanleg. Achteraan werd het grasveld reeds ingezaaid. 
 
Binnen het gebouw zijn de schilderwerken zo goed als afgerond. Enkel in het lokaal dienstencentrum wordt er nog geschilderd. In de kamers worden nu de raamtabletten geplaatst en als laatste zullen de schuifwanden in de kamers worden geplaatst. De kamers van de tweede verdieping werden al schoongemaakt en worden nu slotvast gehouden. Het einde der werken is in zicht.
 
De eigenlijke oplevering is gepland voor eind augustu. Vanaf dan zal alles uitgetest worden en zal alles in het werk gesteld worden om de verhuis goed en vlot te laten verlopen.
 
Op 9 november  worden de 81 bewoners van het woonzorgcentrum Wilgenhof overgebracht naar het nieuwe gebouw. Vanaf de daaropvolgende week zullen er met kleine groepjes nieuwe bewoners worden opgevangen. De eerste week worden 8 nieuwe bewoners onthaald, de week van 21 november verwelkomen zij nog eens 10 nieuwe bewoners en de week van 28 november de laatste 5 nieuwe bewoners. Het nieuwe gebouw heeft 105 kamers ter beschikking voor definitieve rusthuisbewoners. 
 
Nieuwe dienstverlening
Door de nieuwbouw bieden er zich nieuwe mogelijkheden aan, namelijk de heropstart van een centrum kortverblijf en de mogelijkheid tot dagopvang.
Het nieuwe woonzorgcentrum Zilverlinde zal beschikken over 7 kamers voor kortverblijf.
De dienstverlening is er voor ouderen die in een tijdelijke crisis-situatie verkeren en die geen beroep kunnen doen op mantelzorgers en/of andere hulpverleners of juist deze laatsten wensen te ontlasten.
 
De mogelijkheid tot dagopvang is voor het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw volledig nieuw. Dagopvang is een dienstverlening voor ouderen die nog thuis wonen maar waarvoor op bepaalde dagen overdag verzorging, toezicht en/of begeleiding nodig is. Zoals het woord het zegt, kunnen ouderen overdag terecht in het woonzorgcentrum voor de nodige zorgen.
 
De lokale dienstencentra zijn wel reeds een gekende in de gemeente. De successen van de 2 bestaande dienstencentra worden binnenkort  uitgebreid met een derde lokaal dienstencentrum. Het lokaal dienstencentrum Meander opent zijn deuren op 7 november.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jul 2011
Felix Merckx
I F
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief