SINT-PIETERS-LEEUW - Brabantsebaan wordt onder handen genomen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Brabantsebaan wordt onder handen genomen

Ed_pajot_spl_gaasbeeksesteenweg_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

In samenwerking met het stadsbestuur van Halle heeft de gemeente Sint-Pieters-Leeuw verleden jaar een principiële beslissing genomen om de Brabantsebaan (kant Sint-Pieters-Leeuw) en de Gaasbeeksesteenweg (kant Halle) te verbeteren vanaf de wijk Windmolenken (Halle) tot de dwarsing met de Zuunbeek (omgeving Oudenakenstraat Sint-Pieters-Leeuw).

Dit is één van de oudste banen van de gemeente, gelegen op de grens met de stad Halle. Deze weg, in kasseien, behoort tot het erfgoed van Sint-Pieters-Leeuw en de stad Halle. Er werd geopteerd om deze bestrating integraal te behouden. Tevens is het een onderdeel van het schoolroutenetwerk (tientallen studenten uit Sint-Pieters-Leeuw nemen deze baan naar de scholen in de Halle).
 
Om het vrij lange tracé beslisten beide besturen om de werken in twee fasen uit te voeren.
De eerste fase gaat vanaf wijk Windmolenken tot kruispunt Mechelsgat (kruising Brabantsebaan met de Pepingensesteenweg) - kruispunt inbegrepen. Deze werken ( inclusief rioleringswerken) worden uitgevoerd onder leiding van Halle en bevinden zich momenteel in ontwerpfase.
 
De tweede fase loopt vanaf het kruispunt Mechelsgat tot dwarsing Zuunbeek. Deze werken (enkel wegenis) worden uitgevoerd onder leiding van Sint-Pieters-Leeuw en zijn klaar om in uitvoering te gaan op 1 september.
 
Om de aangelanden volledig op de hoogte te brengen van de werkzaamheden werd een informatievergadering, onder het voorzitterschap van Martin Schoukens, schepen (CD&V), schepen van Openbare Werken), georganiseerd.. De verantwoordelijke techniekers van beide gemeenten en de afgevaardigde van de aannemer waren eveneens op deze vergadering aanwezig.
 
Deze werken worden uitgevoerd door de Aannemer Dekempeneer uit Diegem. De kostprijs van deze werken wordt geraamd op € 770.000. De werken zullen aanvangen op 1 september. De uitvoeringstermijn bedraagt 100 werkdagen of ca. 5 maanden (de voltooiing wordt voorzien eind januari 2012 maar kan wat uitlopen rekening houdend met de weersomstandigheden).
 
De weg zelf zal een volledige breedte hebben van 4,30 m, zijnde een kasseiverharding van 2,90 m, en aan beide zijden een betonstrook van 70 cm breedte (als fietspad en uitwijkstrook).
 
De werken worden in 3 fasen uitgevoerd waarbij maximaal wordt gezorgd dat de bewoners zonder veel hinder hun woning kunnen bereiken. Ook de landbouwers kunnen maximaal hun akkers bereiken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 aug 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief