SINT-PIETERS-LEEUW - Eric Meert vraagt om hulp voor kinderen in Congo

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Eric Meert vraagt om hulp voor kinderen in Congo

Ed_pajot_spl_meert_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Iets meer dan twee jaar geleden was Salesiaan Eric Meert uit Sint-Pieters-Leeuw even in het land om zijn jubileum van 25 jaar salesiaan-priester te vieren. Hij is al meer dan 30 jaar actief in Lubumbashi. Zijn broer Wilfried, ook Salesiaan gaat hem nu bezoeken en hij wil voor zijn broer materiaal meepakken dat hij daar nuttig kan gebruiken.

Wilfried Meert: “Ik vierde toen samen met mijn broer mijn 25 jaar salesiaans kloosterleven. Naar aanleiding van deze gebeurtenis kreeg ik van mijn gemeenschap de kans om een bezoek te brengen aan mijn broer in Congo. Ik ga vooral om hem een schouderklopje te geven en hem ook aan te moedigen om het werk dat hij daar al 30 jaar verricht bij zijn straatkinderen”.
 
Hij reist op 18 augustus af samen met mijn zus Greta
 
Nu naar aanleiding van zijn reis doet hij een oproep om schoolmateriaal, rolschaatsen, waterverf, speelkaarten, diabolo’s en ook ballen voor allerlei sporten te krijgen om mee te nemen.
 
Ook geldelijke steun is meer dan welkom vooral om kinderen daar eten te kunnen geven.
Wilfried Meert: “Ook blijft het belangrijk om hen elke dag één maaltijd aan te bieden. Ook dat is niet meer zo vanzelfsprekend, de crisis in de wereld laat zich ook voelen in de voedselhulp voor Afrika. Vanuit de Verenigde Staten komt er steeds minder en het wordt het weer zoeken op andere terreinen. Wie wil kan helpen met 0,50 euro cent te geven, elke cent wordt rechtstreeks aan hem bezorgd om ginds ter plaatse maaltijden aan te schaffen.
 
Voor Wilfried is het de tweede keer dat hij zijn broer gaat bezoeken. Voor zijn zuster is het de eerste maal.
Wat verwacht Wilfried van zijn reis naar Congo?
 
“Ik wil zien of er vooruitgang is in de stad. De situatie van de kinderen is nog steeds schrijnend. Ik vraag mij ook af wat de toekomst er gaat brengen na de verkiezingen in november”.
 
Zij zus Greta is blij dat zij naar daar kan gaan en er naar zijn werk kan gaan kijken. In België is zij ook de draaischijf van al de inzamelingen die er voor Eric gehouden worden in België.
 
Greta: “Ik heb hem ook altijd gezegd dat de dag dat ik met pensioen zou gaan ik hem eens zou gaan bezoeken en nu ga ik dat doen voor drie weken en er samen met mijn broer logeren in het klooster bij de jongens”.
 
Eric Meert zit er in een open home waar dagelijks 2 à 300 kinderen terecht kunnen voor medische verzorging en er zelf hun eten kunnen klaar maken.
Eric Meert: “Wij stellen alleen materiaal ter beschikking. Voor de ingrediënten van hun maaltijd moeten zij zelf zorgen. Men mag het hen niet te gemakkelijk maken. Het lukt heel goed”.
 
Om het centrum draaiend te houden heeft Eric Meert jaarlijks zo een 450.000 euro nodig. Naast een vijftal Belgen zijn er immers ook 109 personeelsleden. De Congolese staat geeft niets. Het enige wat zij gratis krijgen is water en elektriciteit. Water is er echter niet, zodat zij zelf putten hebben moeten graven en er zijn ook veel problemen met de elektriciteit.
 
Giften kunnen gestort worden op rekening BE84-4358-0341-0159 met de mededeling voor Eric Meert. Materiaal kan afgegeven worden bij Greta Meert, Garebaan 4 in 1600 Sint-Pieters-Leeuw.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 aug 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief