SINT-PIETERS-LEEUW - Jeugdig comité organiseert wijkfeest ‘de Witte Roos’

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Jeugdig comité organiseert wijkfeest ‘de Witte Roos’

Editiepajot_bart_devill__wijkfeest_witte_roos
Foto © Bart Devillé
 

Het begon allemaal al in 1968 met de families Borremans, Vanderheyden en Bodegeen, vandaag is het al de derde generatie die de organisatie van het wijkfeest van ‘De Witte Roos’ op zich neemt. En met groeiend succes.

Deze wijk in Sint-Pieters-Leeuw is wel ergens een unicum op dit vlak. Door het feit dat de kinderen en kleinkinderen van de bewoners van toen hier vaak bouwen of een huis kopen, is deze wijk één familie, letterlijk en figuurlijk. En iedereen kent (bijna) iedereen.
In de eerste jaren kwamen de bewoners gewoon ergens samen op een grasveld, terras of op straat. Nadien zette iemand een party tent op of bracht een camping-car mee. Een traditie van wijkfeest was geboren.
Vandaag houdt al de derde generatie zich er mee bezig en wordt, na een bescheiden nieuwe start, al een grote tent opgesteld. De wijkbewoners kunnen zich dan vermaken op een petanquetornooi, kinderdisco, Zumba, fuif-dj, barbecue, binnen de minuut quiz, kinderanimatie, visput, springkasteel en schminken.
Uiteraard wordt ook aan de inwendige mens gedacht met broodjes, taart en drank. Wie vandaag tekent voor de organisatie zijn Isabel, Kelly, Kevin, , Nathalie, Thomas, Stijn, Marleen en misschien laat Bart zich nog eens overhalen om terug mee te werken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief