SINT-PIETERS-LEEUW - Ruisbroek heeft terug een parochiecentrum

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Ruisbroek heeft terug een parochiecentrum

Editiepajot_spl_parochiale_kring_1_foto_degreef
Bestuur en genodigden bij de opening van de nieuwe gebouwen. Foto's Elsie Degreef
 
Editiepajot_spl_parochiale_kring_2_foto_degreef
De nieuwe keuken. (Foto Elsie Degreef)
 
Editiepajot_spl_parochiale_kring_3_foto_degreef
Een deel van de leerkrachten van de vrije basisschool te Ruisbroek, vroeger hadden zij daar hun wijkschool. Foto Elsie Degreef
 

Het nieuwe parochiecentrum Jan Ruusbroec in de Gieterijstraat heeft na vele maanden van restauratie zijn deuren geopend.

De restauratie van het nieuwe parochiecentrum gebeurde met de verkoop van de parochiekring in de Kerkstraat. Meer dan honderd jaar vonden daar parochiale verenigingen een onderkomen voor allerlei activiteiten.
 
Het nieuwe parochiecentrum was vroeger de Vrije jongensschool. De klassen werden na fusie overgebracht naar de Vrije basisschool Jan Ruusbroec in de Fabriekstraat. Een paar jaar terug werd het laatste kleuterklasje ook overgeheveld.
 
De parochiale verenigingen hebben er thans hun thuisbasis. De biljartclub de ‘Xaverianen’ hebben er nu hun vaste stek. De kerkfabriek of kerkraad heeft er een vergader- en archieflokaal. Dat was voorheen in de pastorie die thans door het gemeentebestuur in erfpacht werd verleend aan de vzw. ‘De Poel’. De linkervleugel op de gelijkvloerse verdieping beslaat een vergaderlokaal met functioneel ingerichte keuken, ook beschikbaar voor beperkte familiebijeenkomsten. Deze lokalen kunnen gehuurd worden. Inlichtingen te bekomen bij Jan Vandensteen – tel. 02/377.64.99 of bij een lid van het bestuur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2011
Felix Merckx
Elsie Degreef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief