SINT-PIETERS-LEEUW - Landbouwers die eigen producten op de markt verkopen krijgen een logo

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Landbouwers die eigen producten op de markt verkopen krijgen een logo

Editiepajot_spl_panelen_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Luc Van Ruysevelt, schepen van Landbouw in Sint-Pieters-Leeuw overhandigde het eerste paneel van ‘boerenhofleverancier’ aan Bart Keymolen. Het logo verwijst naar een streven voor het aanbieden van gezonde, eerlijke en oogstrelende producten.

Het logo werd ontworpen in samenspraak met de kunstacademie. Het is een idee dat uitgaat van Luc Van Ruysevelt, schepen van Landbouw in Sint-Pieters-Leeuw en vloeit voort uit de wekelijkse markt  die in Sint-Pieters-Leeuw wordt gehouden.
 
Luc Van Ruysevelt: “De idee om een logo te ontwerpen, in samenspraak met de kunstacademie, sluimerde al enige tijd. Het verwijst naar een streven voor het aanbieden van gezonde, eerlijke en oogstrelende producten. Het schept meer uniformiteit en creëert tussen de boerenstiel – kweker – afnemer – klant een onlosmakelijke band van vertrouwen en begrip in deze moeilijke tijden. Op onze markt komen tamelijk veel mensen met eigen producten. Efficiënte stielkennis en de uiterst geschikte en rijke Leeuwse bodem staan garant voor de gezonde kweek van groenten, fruit, vlees, zuivel en alle andere afgeleide producten al dan niet geteeld op biologische wijze. De plaatsing van dit paneel aan huis of op de wekelijkse vrijdagmarkt aan de Rink geeft aan de klant de zekerheid zich lekkere en betrouwbare goederen aan te schaffen tegen eerlijke prijzen”.
 
In totaal zijn er in Sint-Pieters-Leeuw een 25-tal landbouwers die hun eigen producten verkopen.
 
Het bedrijf van Bart Keymolen is een gemengd landbouwbedrijf (akkerbouw en veeteelt) en verwerken hun melk tot ijskreem.
Bart Keymolen: “Het label dat we nu gekregen hebben is om de thuisverkoop verder aan te moedigen en de hoeveprodukten meer in de kijker te zetten en bekender te maken”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief