SINT-PIETERS-LEEUW - Ammoniaklek bij Belle Vue

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Ammoniaklek bij Belle Vue

Editiepajot_spl_amoniak_1_i_f
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_spl_amoniak_2_if
 

In de brouwerij Belle Vue op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw is deze ochtend een ammoniaklek ontstaan. De gebouwen werden ontruimd en de hulpdiensten snelden ter plaatse.

De Bergensesteenweg werd in beide richtingen afgesloten urgentieplan werd afgekondigd. De politie vraagt de deuren en ramen gesloten te houden. Ook wordt aan de automobilisten gevraagd de ventilatie in de wagen af te zetten. Arbeiders waren bezig met onderhoudswerken en zaagden per ongeluk een buis door waar ammoniak in zat.
 
De brandweer van Halle en Brussel kreeg rond 8.45 uur een oproep binnen van brouwerij Belle Vue over een ammoniaklek. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en het medische urgentieplan werd afgekondigd.
 
Drie werknemers van het bedrijf zijn gewond geraakt, van wie twee er erg aan toe zijn. Ze zijn alle drie naar het brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek overgebracht.
 
Alle werknemers van de brouwerij zijn geëvacueerd en naar het gemeentelijke dienstencentrum gebracht. Er is een veiligheidszone ingesteld, een speciaal team van de Brusselse brandweer is ter plaatse om het lek te dichten. Ook het nabijgelegen zwembad werd uit veiligheidsredenen ontruimd.

UPDATE

Het lek is ontstaan wanneer bij het uitbreken van een oude leiding er amoniak is ontsnapt.
Even na 11 uur was het lek gedicht.
 
Het medisch urgentieplan is nog steeds van kracht. Het product is nog niet helemaal verwijderd uit het lokaal.
 
Wat de slachtoffers betreft zijn er twee zwaar verbrand en de derde is bevangen door ammoniakdampen. Ze zijn allemaal overgebracht baar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek. Uit de laatste berichten blijkt dat ze alle drie in levensgevaar zouden verkeren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2011
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief