SINT-PIETERS-LEEUW - Week van de bibliotheek in teken van de film

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Week van de bibliotheek in teken van de film

Week_van_de_bib

 'Dankzij de bib...' is het centraal thema van de week van de bibliotheek die doorgaat van 15 tot 23 oktober.. Sint-Pieters-Leeuw maakt hiervan dankbaar gebruik om haar dvd-collectie in de kijker te zetten. Want 'dankzij' vele goede boeken werden heel wat films gerealiseerd. De link tussen boeken en bibliotheek spreekt vanzelf.

Zin in een hapje film? Loop dan even langs in onze BIBioscoop. Tijdens de bibliotheekweek wordt de bib omgevormd tot een heuse bioscoop. Zij focussen op films die 'dankzij' goede boeken werden gerealiseerd.
 
 Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober is er een verwenweekend. In de hoofdbibliotheek (Rink 2 te Sint-Pieters-Leeuw) kunnen al de bezoekers starten met een lekker ontbijt. Daarna schakelen zij over naar echte bioscoopversnaperingen. Ook in de filialen trakteren zijleners op een kleine attentie.
 
Literair tafelen op vrijdag 21 oktober om 19.00 uur in het dienstencentrum Negenhof (Sint-Stevensstraat 62 te Sint-Pieters-Leeuw). Dit jaar start men, i.s.m. de cultuurdienst, met de Leeuwse leeskring op een originele manier. Met de liefdesroman 'Rode rozen en tortilla's' schreef Laura Esquivel een ode aan de traditionele Mexicaanse keuken. In haar boek legt ze het verband tussen eten, de bereidingswijze, het innerlijke van de mensen en de liefde. Katrien Van Hecke kookt voor ons een aantal gerechten uit het boek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2011
Felix Merckx
Repro E P
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief