Nieuwe politieagenten bevragen bevolking in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Nieuwe politieagenten bevragen bevolking in SINT-PIETERS-LEEUW

Leeuw_politie_bevraging
De jonge inspecteurs van PIVO trekken met een vragenlijst in de hand van deur tot deur. - Foto © Marc Sluys
 

Ter voorbereiding van het zonaal veiligheidsplan 2013-2016 bevragen vandaag en morgen tachtig PIVOstudenten in de zeven wijken van Sint-Pieters-Leeuw de inwoners. Deze bevraging is tevens ook een oefening GemeenschapsGerichte PolitieZorg in functie van hun opleiding tot inspecteur. Het PIVO stelt deze aspirant inspecteurs gratis ter beschikking in het raam van het structureel partnership dat er is tussen het PIVO en de politiezone Sint-Pieters-Leeuw. 

“Voor de opstelling van de vragen hebben we ons geïnspireerd op de lokale veiligheidsbevraging zoals zij door de Provincie en de federale politie werden opgemaakt. Het is de bedoeling dat de studenten in totaal zo’n 300 inwoners bevragen.”, vertelt korpschef Marc Crispel.

De wijkagenten begeleidden de studenten in de diverse wijken. Vandaag werden de wijken Negenmanneke, Ruisbroek, Zuun en Vlezenbeek bevraagd. Morgen zondag 4/12 is het Karenberg-Hoge Paal, centrum Leeuw en Steenweg-Kanaal.

De resultaten van deze interviews moet de politie toelaten een beter zicht te krijgen  op wat er leeft in de wijk en wat de inwoners verwachten van de politie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 dec 2011
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief