SINT-PIETERS-LEEUW - Leeuw Rinkt

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Leeuw Rinkt

Leeuw_rinkt_1_gr_editiepajot
 
Leeuw_rinkt_1_kl_editiepajot
Leeuw_rinkt_2_kl_editiepajot
Leeuw_rinkt_2gr_editiepajot
 

In de verkeersvrije omgeving tussen ‘Pauwke’ en het Leeuwse gemeentehuis werd de eerste ‘Leeuw Rinkt’ georganiseerd. Het moet de vroegere avondmarkt die er werd gehouden vervangen.

Vroeger werd de avondmarkt op de Rink georganiseerd door de handelaars van Leeuw Centrum. Nadat deze het niet meer zagen zitten werd het initiatief overgenomen door Dennis Ghijssels en André Deridder als privé-initiatief. Voor deze mensen werd het echter een tè zware dobber, zodat er vorig jaar geen avondmarkt meer werd georganiseerd. Het Leeuwse gemeentebestuur zag dit initiatief niet graag verloren gaan en nam zelf het heft in handen, met als gevolg ‘Leeuw Rinkt’
 
Naast de marktkramers werd er voor heel wat randanimatie gezorgd. Zo was er een keramiekmarkt, een brocante, een kinderrommelmarkt, straattheater door het gezelschap van Luc Collin, werden er in de bibliotheek oude boeken verkocht, in de kunstacademie liep er de eindejaarstentoonstelling, was er een jazzband, gaf de Leeuwse turnkring een demonstratie en ook tal van muzikale tussenkomsten op het podium aan de kunstacademie, het podium aan de Rink en het podium in het Colomapark.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jun 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief