SINT-PIETERS-LEEUW - “Reizende Identiteit” , een tentoonstelling met werk van Valeri Dyrzi-Tarasov

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - “Reizende Identiteit” , een tentoonstelling met werk van Valeri Dyrzi-Tarasov

Editiepajot_sint-pieters-leeuw_valeri_tarasov_ingezonden_foto
Ingezonden foto

In kasteel Coloma loopt van 17 december tot 15 januari de eerste tentoonstelling in België van Valeri Tarasov. ‘Reizende Identiteit’ wordt een artistieke dialoog tussen twee hybride entiteiten: enerzijds het oeuvre van Tarasov, bestaande uit thematisch zeer verschillende reeksen, en anderzijds de heterogene culturele identiteit van België, een land dat vandaag meer dan ooit in een turbulente staat van metamorfose verkeert.

Aan de hand van een veeleer organische dan thematische combinatie van kunstwerken uit verschillende periodes, gekenmerkt door verschillende stilistische invloeden, nemen de curatoren Frederik Van Worteghem en Diana Gadaldi de bezoeker mee op een poëtische en bij momenten zelfs surrealistische tocht door verschillende historische, geografische en culturele dimensies.
 
De titel “Reizende Identiteit” verwijst enerzijds naar het zoekende, gefacetteerde en enigszins autobiografische karakter van Tarasov’s oeuvre en anderzijds naar de zwervende emotionele toestand van de hedendaagse mens, de bewoner van wat Tarasov aanduidt met het begrip “Habitat dis-habitat”, namelijk een niet nader te definiëren grensgebied waar niemand zich echt thuis voelt maar waar de mensen juist om deze reden elkaar meer en meer gaan opzoeken.
 
Valeri Tarasov werd geboren in 1956 te Moskou (Rusland) maar woont nu in Alberobello (Italië). Begonnen als autodidact, groeide hij in de loop van de jaren ’90 uit tot een geëngageerde en eigenzinnige kunstenaar. Hij heeft aan talrijke groeps- en solotentoonstellingen deelgenomen zowel in Italië als in de rest van Europa.
 
De tentoonstelling loopt van 17 december t.e.m. 15 januari 2012. In G.C.C. Coloma, Joseph Depauwstraat 25, 1600 Sint-Pieters-Leeuw Openingsuren: van 10 tot 16u op weekdagen; van 14 tot 18u in het weekend
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2011
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief