SINT-PIETERS-LEEUW - Onrust over ongewijzigd Grootschalig RUP Wilderveld

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Onrust over ongewijzigd Grootschalig RUP Wilderveld

Editiepajot_spl_wilderveld_i_f
Ingezonden foto

Donderdag 22 december staat het RUP Wilderveld opnieuw op de agenda van de gemeenteraad in Sint-Pieters-Leeuw. De bewoners van het Wilderveld hopen nog altijd dat het gemeentebestuur het huidige RUP Wilderveld aanpast en hierbij ook rekening houdt met hun bekommernissen.

In haar laatste advies probeerde de GECORO een evenwicht te vinden tussen het bouwen van nieuwe woongelegenheden en het behouden van de woonkwaliteit. Volgens het comité ‘Wilderveld verstikt’ wil het gemeentebestuur dit advies echter niet volgen en gewoon het vorige plan doordrukken zonder grote wijzigingen (oa bebouwing voetbalveld, aanleg Colruytweg,...). De omwonenden, verenigd in het comité “Wilderveld verstikt” vragen zich af welk ander dan het algemeen belang hier dan gediend wordt.   Het gaat namelijk om de verstedelijking van een volledig binnengebied, met honderden nieuwe woongelegenheden en de aanleg van een vijftal nieuwe straten. Zij vrezen ondermeer voor verkeersoverlast en aantasting van de woonkwaliteit. Ze hopen nog op een ultieme ommezwaai, en gaan dat op de gemeenteraadszitting met hun aanwezigheid beklemtonen.
 
De inwoners zeggen dat de wijk nu al serieus volgebouwd is en kampt met wateroverlast, parkeer- en andere problemen. De bewoners van het Wilderveld vragen een beter RUP, dat ook tegemoet komt aan hun noden en geen nieuwe problemen veroorzaakt. Meer dan 500 bezwaarschriften werden ingediend bij het gemeentebestuur met tientallen verschillende argumenten om het RUP Wilderveld aan te passen en te verbeteren.
 
De bestendige deputatie van de provincie Vlaams-Brabant die het RUP moet goedkeuren, wenst begin mei 2011 het dossier niet te behandelen en stelt dat de meer dan 500 bezwaarschriften onvoldoende gedetailleerd werden bekeken. Het dossier keert dus terug naar de gemeente Sint-Pieters-Leeuw. De GECORO neemt zijn taak ernstig en bekijkt het dossier opnieuw zeer grondig alsook de bezwaarschriften. Op 9 november 2012 formuleert ze een uitgebreid advies. Hierbij bevestigt de GECORO niet alleen haar eerder standpunt van januari, maar formuleert ze na het onderzoeken van de bezwaarschriften nog bijkomende adviezen ten gunste van de woonkwaliteit en leefbaarheid in het Wilderveld.
 
Nu donderdag 22 december ligt het RUP Wilderveld opnieuw ter beslissing op de gemeenteraad van Sint-Pieters-Leeuw. Het voorstel wijkt quasi niet af van wat er 10 maanden geleden ook niet had mogen goedgekeurd worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2011
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief