Jos Speeckaert wordt lijsttrekker voor de CD&V in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Jos Speeckaert wordt lijsttrekker voor de CD&V in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_spl_speeckaert_foto_merckx
CD&V voorzitter Wim Peeters, Jos Speeckazert en Lieve Vanlinthout. (Foto Felix Merckx)
 

Huidige schepen Jos Speeckaert gaat in Sint-Pieters-Leeuw bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen de CD&V lijst trekken. Hij komt in de plaats van huidig burgemeester Lieve Vanlinthout die de gemeentepolitiek vaarwel zegt. Zij zal nog wel opkomen voor de provincieraad.

Indien de kiezer het wil zal hij ook in 2012 de burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw worden. Momenteel heeft hij sport, huisvesting, patrimonium en kinderopvang onder zijn bevoegdheid. Hij is 54 jaar en is Operation Platform Manager (verantwoordelijke voor de postbedeling in Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Pepingen). Moest hij ooit burgemeester worden van Sint-Pieters-Leeuw zal zijn job niet te combineren vallen.
 
Jos Speeckaert werd gemeenteraadslid in 1994 om twee jaar later voorzitter van het OCMW te worden. Sinds 2001 is hij schepen en de laatste zes jaar eerste schepen. Hij is toevallig in de politiek beland. Als hobby’s heeft hij joggen, fietsen en wandelen en is ook nog actief in tal van verenigingen in Zuun.
 
“Zes maand voor de verkiezingen in 1993 is de toenmalige burgemeester Bosmans van Leeuw mij komen vragen om op de lijst te staan. Ik was zelfs nog geen lid van de toenmalige CVP. Ik was de negende verkozene, maar kwam 7 stemmen te kort om dadelijk schepen te worden”, zegt Jos Speeckaert.
 
LIEVE VANLINTHOUT
Huidig burgemeester Lieve Vanlinthout zegt de gemeentepolitiek vaarwel. Ook de huidige OCMW-voorzitter Roland Meulemans stelt zich niet meer kandidaat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen.
 
Lieve Vanlinthout komt wel op voor de provincie en zou graag nog een termijn uitdienen. Dan heeft ze voor de provincie evenveel jaar dienst als voor de gemeente (24 jaar). Zij is 12 jaar schepen geweest en 12 jaar burgemeester.
 
Over haar eventueel nieuw mandaat in de provincie zegt zij het volgende: “Ik ken gans het Pajottenland en de Zennevallei en ook de noden die er daar zijn en ik kan voor mijn streek en vooral voor mijn gemeente er nog nuttig werk verrichten. De laatste zes jaar heb ik ook nog tal van provinciale subsidies kunnen binnenhalen. Moest men mij vragen om eventueel bestendig afgevaardigde te worden van de provincie zou ik het zeker niet weigeren”.
 
Wat de gemeente zelf betreft, hoopt ze nog één jaar goed te kunnen werken om een paar dossiers af te werken die haar nauw aan het hart liggen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief