SINT-PIETERS-LEEUW - Eerste honderdjarige in Zilverlinde

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Eerste honderdjarige in Zilverlinde

Editiepajot_100_spl_gr_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_100_spl_klfoto_merckx
Foto © FElix Merckx

 WZC Zilverlinde, het nieuwe woonzorgcentrum van het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw vierde zijn eerste honderdjarige in de persoon van Bertha Wauters. Heel de dag stond Bertha in het middelpunt van de belangstelling.

Bewoners en familie kregen een feestelijke maaltijd voorgeschoteld met ijstaart als dessert. Na de middag bood de familie een drink aan en was er op verzoek van de eeuwelinge een optreden van orgelman Cyriel van Wittekerke.
 
Bertha werd op 12 januari 1912 in de Calloensstraat in Sint-Pieters-Leeuw als jongste van vijf geboren. Haar moeder overleed in het kraambed. Als jong meisje diende ze bij de familie Rentjes in Sint-Pieters-Leeuw.
 
Op een van de vele kermissen, typisch voor die periode, leerde ze Felix Moons kennen, een hoedenmaker, met wie ze in oktober 1935 trouwde. Zij kregen twee kinderen, Willy en Marie-Louise.
 
Tot haar 98e levensjaar bleef Bertha in het ouderlijk huis wonen, ook nadat ze haar man in 1998 was verloren. Op 2 juli 2010 verhuisde ze voor het eerst. Ze werd bewoner van het WZC Wilgenhof. Op 9 november jongstleden verhuisde ze nogmaals en nam ze met alle andere medebewoners haar intrek in het nieuwe WZC Zilverlinde in Zuun.
 
Bertha is nog monter van geest. Dagelijks leest zijn nog een boek en gedichten en doet ze ook mee met de turnoefeningen. Als er geen turnoefeningen zijn in groep doet ze dat alleen op haar kamer.
 
Op onze vraag wat ze doet om honderd jaar te worden gaf ze een eenvoudig antwoord: water drinken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jan 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief