Nieuwjaarsdrink voor der handelaars van SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Nieuwjaarsdrink voor der handelaars van SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_spl_handcelaars_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw organiseerde in samenwerking met de Raad voor Lokale Economie een nieuwjaarsreceptie voor de handelaars van Sint-Pieters-Leeuw. De jeugddienst zorgt voor kinderanimatie.

Kathleen D'Herde, schepen voor lokale economie (Open VLD) had het in haar toespraak het over het feit dat bedrijfsleider zijn in deze moeilijke tijden het niet gemakkelijk hebben.
“We moeten echter op zo’n momenten positief blijven, het hoofd in de juiste richting, positief blijven handel drijven en proberen onze klanten in de watten te leggen”, zegde schepen.
 
Een goede communicatie is voor schepen D’Herde van cruciaal belang.
“Communicatie op verschillende vlakken, tussen de gemeente en de handelaars, tussen jullie onderling en tussen jullie en jullie klanten, en ga zo maar door…. Vandaag zorgen we ervoor dat we via deze bijeenkomst één van deze vlakken bespelen, namelijk “netwerking”. Want dit is nu het populaire woord voor deze bijeenkomsten. Met elkaar van gedachten wisselen, ervaringen en ideeën uitwisselen, elkaar beter leren kennen. En dit alles in een gemoedelijke omgeving”, zegde de schepen
 
Tot slot had zij het ook over de sociale media. Volgens haar is het gebruik van sociale media heel goed in marketing en verkoop en niet alleen voor privé-gebruik.
 
Wij spraken met Alex Demets, voorzitter van ‘Ruisbroek leeft’. Zij willen er terug leven inbrengen, maar het probleem daar is dat er te weinig samenwerking is.
Alex Demets: “Zo iets komt niet ten gunste van de ontwikkeling van de handel. Wij proberen activiteiten te organiseren maar zij moeten weten dat er iets gedaan wordt voor hen”.
 
Een serieus probleem voor Ruisbroek is de infrastructuur. Er rijden te veel vrachtwagens door het centrum en de wegeninfrastructuur ligt er bij in een erbarmelijke toestand.
Alex Demets: “Gelukkig komt daar in 2013 verandering in. Zowel de Gilson als de Fabrieksstraat alsook het Gemeenteplein wordt onder handen genpmen. Voor deze verbeteringen hebben wij suggesties gedaan waarnaar de gemeente ook geluisterd heeft”.
 
Het vandalisme valt volgens Alex Demets mee in Ruisbroek. Er is de laatste tijd veel politiecontrole.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jan 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief