SINT-PIETERS-LEEUW - Eerste onthaaldag voor nieuwe inwoners

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Eerste onthaaldag voor nieuwe inwoners

Leeuw_nieuwe_inwoners
 

De eerste onthaaldag voor nieuwe inwoners te Sint-Pieters-Leeuw was een echt succes. In totaal daagden een 200-tal inwoners op die in de loop van 2007 in de gemeente kwamen wonen.

Eerst werden zij ontvangen op het gemeentehuis, waar ze de nieuwe raadzaal en de nieuwe trouwzaal konden bezichtigen. Nadien werden zij tijdens een comfortabele busrit langs de belangrijkste gemeentelijke gebouwen gevoerd, en langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden die Sint-Pieters-Leeuw rijk is.

In de late namiddag werd iedereen verwacht in het Colomapark waar de rozentuin kon bezocht worden en de kunsttentoonstelling van de Kunstacademie, die nog tot 29 juni plaatsvindt in het kasteel van het G.C.C.Coloma.

Tijdens de receptie die door het gemeentebestuur in de feesttent werd aangeboden, lichtte burgemeester Lieve Vanlinthout, tevens bevoegd voor Integratie- en Vlaams beleid, de bedoeling van deze onthaaldag toe.  Zij wees ook op de noodzakelijke integratie van anderstaligen in de Vlaamse gemeente zonder faciliteiten, die Sint-Pieters-Leeuw toch is. Het gemeentebestuur draagt gastvrijheid hoog in het vaandel en blijft daartoe initiatielessen Nederlands voor anderstaligen organiseren.  Tevens zal het, mits de nodige subsidiëring, overgaan tot het aanwerven van een integratieambtenaar die samen met de gemeentelijke Bevolkings- en de Sociale Welzijnsdienst de nieuwe inwoners op gemeentelijk administratief vlak zal opvangen en, wanneer nodig, doorverwijzen naar het Huis van het Nederlands en/of naar gespecialiseerde hulpverlening.

Nadien konden de aanwezigen zich nog verdiepen in de ter beschikking liggende documentatie van de gemeentediensten, alsook van diverse jeugd-, culturele en sportverenigingen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief