SINT-PIETERS-LEEUW - Minister Vandeurzen opende woonzorgcentrum Zilverlinde

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Minister Vandeurzen opende woonzorgcentrum Zilverlinde

Editiepajot_spl_zilverlinde_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_zilverlinde_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Meer dan 10 jaar na de eerste plannen zijn het nieuwe woonzorgcentrum Zilverlinde en het derde lokaal dienstencentrum eindelijk een feit. Minister van welzijn, gezondheid en gezin, Jo Vandeurzen kwam het nieuwe gebouw inhuldigen. Samen met de OCMW-voorzitter, de burgemeester en de OCMW-raad werd het woonzorgcentrum en lokaal dienstencentrum officieel geopend.

Voor de toespraken was er mogelijkheid tot een rondleiding. Het officieel gedeelte bestond uit toespraken door de OCMW-voorzitter Roland Meulemans, Vlaams Minister van Welzijn, gezondheid en gezin Jo Vandeurzen en de burgemeester Lieve Vanlinthout. Allen waren enthousiast over het project van Sint-Pieters-Leeuw, met dankbetuigingen aan de vele medewerkers, ontwerper, aannemer, leveranciers, ... maar ook de personeelsleden, de bewoners en de vele vrijwilligers die hielpen met de verhuis, zoals het rode kruis.
 
Met dit nieuwe woonzorgcentrum en lokaal dienstencentrum zet het OCMW een nieuwe belangrijke stap in het uitbouwen van de voorzieningen voor ouderen. Van zodra mensen in de gemeente ouder worden en dingen moeilijker worden, kunnen zij bij het OCMW terecht voor hulp in het onderhoud van hun appartement of woning, voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg, voor maaltijden aan huis of zij kunnen terecht in één van de lokale dienstencentra.
 
In deze dienstencentra kunnen Leeuwse ouderen terecht voor een uitgebreide waaier van dienstverlening en zij kunnen beroep doen op de vervoerdienst indien zij niet meer op eigen kracht tot in de dienstencentra raken. Eventueel kunnen ouderen terecht in 1 van de 15 serviceflats van het OCMW, residentie van Parys. Dit nieuwe woonzorgcentrum tenslotte biedt plaats aan 105 vaste bewoners en heeft 7 plaatsen voor kortverblijf.
 
In zijn openingstoespraak vroeg voorzitter Meulemans aan de minister om te zorgen voor een flexiber aanwervingsbeleid.
Voorzitter Meulemans: “Het is moeilijk om verpleegkundigen te vinden. De privéinitiatieven kunnen het iets harder spelen. Een flexibeler aanwervingsbeleid, door bijvoorbeeld aanwerving van buitenlandse krachten mogelijk te maken, zou ons nog kunnen helpen. Misschien een idee voor U om hier nog voor het einde van uw legislatuur werk van te maken”.
 
En wat nu met het gebouw dat is vrij gekomen in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw? Samen met het gemeentebestuur zal het OCMW kijken naar de mogelijkheden die het gebouw en het terrein bieden. De hoop werd alvast geuit om daar een mooi nieuw project te realiseren.
 
Burgemeester Vanlinthout: “De zone van het oude Wilgenhof staat ingekleurd als zone voor openbaar nut. In de toekomst kan die zone ingenomen worden voor een nieuw project dat ten goede zal komen van de burgers. In het centrum van Leeuw is een grote nood aan serviceflats en opvang voor kortverblijf”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2012
Felix Merckx
Foto's Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief