N-VA tegen verkoop van voormalige onderwijzerswoning in VLEZENBEEK

N-VA tegen verkoop van voormalige onderwijzerswoning in VLEZENBEEK

Editiepajot_spl_huis_onderwijzer_foto_merckx
Foto © Felix Merckx

Op de agenda van de gemeenteraad van 29 maart in Sint-Pieters-Leeuw staat de openbare verkoop van een gebouw gelegen aan de Postweg 155 te Vlezenbeek. In Vlezenbeek is dit beter bekend als de voormalige onderwijzerswoning, maar ook als de lokalen van de KLJ. N-VA die bij de vorige verkiezingen kartel vormde met de CD&V, maar geen verkozene had in de gemeenteraad is tegen deze verkoop.

“Dat het gemeentebestuur naarstig op zoek is naar vers kapitaal om de financiële eindjes aan elkaar te knopen, is niet nieuw. Menig gebouw werd door het gemeentebestuur onlangs gekocht en weer verkocht. We denken aan het voormalig gebouw ‘Van Cauwelaert’, de eventementenhal, e.a.”, zegt Gunther Coppens van de N-Va.
 
Vlezenbeek dat een levendig verenigingsleven heeft, wordt al vaak geconfronteerd met een tekort aan vergaderlokalen. Met de verkoop van het pand zijn de verenigingen dus niet gebaat, te meer daar het gebouw paalt aan de Merselborre. Er is zelfs een verbindingsdeur tussen de Merselborre en de Postweg 155. 
 
Gunther Coppens: “De verkoop is dus geen wijze beslissing: indien de Merselborre ooit wil uitbreiden, is het aanpalend pand natuurlijk van levensbelang. Indien de gemeenteraad aanstaande donderdag akkoord gaat met de verkoop ziet Vlezenbeek weer een stuk gemeentelijk patrimonium verdwijnen en dat hypothekeert onvermijdelijk de infrastructurele ondersteuning voor het verenigingsleven en de socio-culturele activiteiten”.
 
KLJ die zijn lokalen in dit gebouw heeft zou een onderkomen krijgen in de pastorij van Vlezenbeek. Deze werd onlangs bij gerechtelijke beslissing aan de gemeente toegekend. Beroep tegen deze beslissing is echter nog mogelijk.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 14 sep 2017
Felix Merckx | 11 sep 2017

archief