Cultuurraad SINT-PIETERS-LEEUW dient klacht in bij Cultuurpactcommissie

Cultuurraad SINT-PIETERS-LEEUW dient klacht in bij Cultuurpactcommissie

Editiepajot_spl_crabbe
Gust Crabbe. (Ingezonden foto)

In de nasleep van de gedwongen ontbinding van de culturele vzw’s werd door de gemeente Sint-Pieters-Leeuw een beheersorgaan opgericht voor de culturele infrastructuur. Tegen de samenstelling van dit orgaan werd door de cultuurraad klacht ingediend bij de vaste cultuurpactcommissie omdat de filosofische en ideologische strekkingen niet vertegenwoordigd zijn zoals de wet het voorschrijft.

Gust Crabbe, lid van de cultuurraad: “Het is samengesteld uit zes ambtenaren: de cultuurfunctionaris, de bibliothecaris, de jeugdfunctionaris, de ambtenaar voor toerisme en erfgoed, de integratieambtenaar en de sportfunctionaris en daarnaast slechts één vertegenwoordiger van de cultuurraad en een vertegenwoordiger uit het overleg met de schooldirecties. Ambtenaren horen volgens de cultuurraad niet thuis in een beheersorgaan waar ideologische en filosofische strekkingen moeten vertegenwoordigd zijn. Ze zijn per definitie neutraal en kunnen niet in de plaats treden van de gebruikersverenigingen. Door het lamleggen van de werking van de cultuurvzw’s heeft de gemeente zich in de problemen gewerkt en gauw een oplossing uitgedokterd die geen steek houdt"
 
De zaak die de gemeente aangespannen heeft tegen de vzw’s om ze te ontbinden werd intussen verdaagd naar 16 april. Ook daar zal het argument aangedragen worden dat het beheersorgaan onwettig is en bij tegenvordering aan de rechter het verzoek gericht worden om deze te ontbinden in plaats van de vzw’s die goed zijn samengesteld en goed werk leveren.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 14 sep 2017
Felix Merckx | 11 sep 2017

archief