SINT-PIETERS-LEEUW - Politie controleerde garages

SINT-PIETERS-LEEUW - Politie controleerde garages

3_politielogo_2011_p200
Repro EP

Controleactie garagebedrijven te Sint-Pieters-Leeuw
De lokale politie  Sint-Pieters-Leeuw voerde samen met de sociale inspectiediensten een controle uit in een aantal garagebedrijven. De controle kadert in het actieplan "Overlast" dat vermeld staat in het Zonaal Veiligheidsplan 2009-2012 van de politiezone Sint-Pieters-Leeuw. Het actieplan voorziet zowel reactieve als pro-actieve controles. Vier garages werden gecontroleerd. Tal van processen werden opgesteld

Naast de inbreuken op de milieuwetgeving is er ook vaak sprake van overlast door deze bedrijven. De garages storen in het straatbeeld door de vaak overvolle parkings; het af- en aanrijden van voertuigen met vreemde nummerplaten zorgen bij de bevolking voor een onveiligheidsgevoel. De voertuigen worden vaak op de openbare weg geplaatst en dit zonder in orde te zijn met inschrijving of verzekering van deze voertuigen.
 
Daarbij komt nog dat er soms ook gebruik wordt gemaakt van illegalen personen die tewerk gesteld worden in deze bedrijven, hetgeen met zich meebrengt dat de sociale en economische regelgeving met de voeten getreden wordt.
 
De controleactie is één van de luiken van een integrale aanpak van het probleem, Door deze multi-disciplinaire actie wil de politiezone Sint-Pieters-Leeuw de wildgroei een halt toeroepen en de situatie ter plaatse normaliseren.
 
De lokale politie ging heden over tot controle van vier   garages op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw. In één garage in de deelgemeente Ruisbroek werden er twee illegalen aangetroffen die zwartwerk verrichtten; deze werden voor verdere controle en nazicht bij de dienst Vreemdelingenzaken meegenomen naar het commissariaat. Er werden diverse processen-verbaal opgesteld voor inbreuken inzake sociale wetgeving en illegale tewerkstelling.
 
Zigeunermeisjes opgepakt
Woensdagmiddag meldde een buurtbewoner   het rondlopen   van   2 verdachte zigeunermeisjes in de omgeving van de Watertorenstraat. De 2 minderjarige meisjes werden door 2 motorrijders van de verkeersdienst van de lokale politie geïntercepteerd en in het bezit gevonden van een schroevendraaier. De politie kreeg nog geen melding van een woninginbraak in de omgeving. De 2 minderjarigen, vermoedelijk afkomstig van een zigeunerkamp in de omgeving van Charleroi, dewelke niet in het bezit waren van enig identiteitsdocument werden voor het uitvoeren van de bestuurlijke procedure en botscan meegenomen naar het commissariaat waarna zij terug in vrijheid zullen worden gesteld.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2012
Felix Merckx
Repro E P
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Emile Devogeleer | 17 nov 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 08 nov 2017

archief