SINT-PIETERS-LEEUW - Buurthuis bevordert samenleven in Ruisbroek

SINT-PIETERS-LEEUW - Buurthuis bevordert samenleven in Ruisbroek

Editiepajot_spl_ruisbroek_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De provincie Vlaams-Brabant geeft subsidies aan projecten die het samenleven in wijken met een grote diversiteit bevorderen. Het activiteitenaanbod van het buurthuis in Ruisbroek is daar een mooi voorbeeld van. Zij kregen een subsidie van 14.000 euro

Met de subsidie van maximaal 14.000 euro per project wil de provincie deze openbare besturen, die op een duurzame manier aan verbondenheid willen werken, helpen bij de opstart van hun werking op het vlak van samenleven. Gedurende maximum drie jaar kunnen ze een beroep doen op de subsidie. Vanaf dan moet de werking verankerd zijn in de reguliere werking van de aanvragers.
 
Het project in Ruisbroek werd geselecteerd omdat het vertrekt van de noden die de inwoners in hun wijk hebben.
.
Er zijn projecten in Asse, Diest, Grimbergen, Kortenaken, Kraainem, Leuven, Meise, Sint-Genesius-Rode, Sint­Pieters-Leeuw en Vilvoorde.
 
Over de realisatie burgemeester Lieve Vanlinthout: “Een voormalig atelier, vandaag omgedoopt tot de ‘1601’’werd door het gemeentebestuur ter beschikking gesteld om deze werking mogelijk te maken. Door het succes van dit project werden de contacten tussen de buurt en het gemeentebestuur beter en konden noden verder geïnventariseerd en geconcretiseerd worden. We konden stilaan dromen van een buurthuis, met een gevarieerd aanbod aan activiteiten. De integratieambtenaar heeft verschillende partners uit de gemeente en de wijk betrokken en samen met de jongeren en de bewoners creëerden ze een aanbod in het buurthuis voor verschillende doelgroepen in de wijk. Zo wordt het buurthuis een bekende plek voor iedereen.
Vandaag is het aanbod gevoelig uitgebreid: er is de permanentie van de toeleiders in diversiteit, de jongerenwerking onder leiding van Groep Intro, de vrouwenwerking in samenwerking met het OCMW, de taallessen Nederlands en de conversatiegroep, de huistaakbegeleiding en de studiebegeleiding in samenwerking met de scholen en het Globus taalinstituut, en allerhande activiteiten met bijvoorbeeld sociaal-culturele verenigingen, e.a.”.
 
Een feestcomité is in oprichting. Het comité zal werken aan de Organisatie van het buurtfeest, de opwaardering van de jaarmarkt, een jaarlijkse barbecue.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 14 sep 2017
Felix Merckx | 11 sep 2017

archief