Fiets is koning in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Fiets is koning in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_spl_fietste
Ingezonden foto
 

Zondag 13 mei kan men zich maar best op twee wielen verplaatsen om niet uit de toon te vallen. Sint-Pieters-Leeuw organiseert dan aan het Zonnig Leven, een groots fietsevent om te vieren dat ze genomineerd zijn als fietsgemeente. Ook wie niet meer zo gezwind over de Pajotse hellingen raakt, schotelen ze een mooi alternatief voor om een leuke dag door te brengen.

Uiteraard staat het fietsen centraal. Ze bieden daarom maar liefst drie verschillende fietsformules aan, zodat zowel jong als oud, getrainde als niet-getrainde, soepele als stramme fietser een traject op maat vindt om een tochtje te maken.
 
PAJOTSE WEGRITTEN
In samenwerking met de Leeuwse Wielertoeristen zijn twee fietstochten uitgestippeld doorheen het Pajottenland.   Afstanden: 25 km en 50 km. Inschrijving tussen 8.00 en 11.00 uur – ter plaatse. Deelnameprijs: gratis (verzekering inbegrepen)
 
MOUNTAINBIKETOUR
In samenwerking met de Hoebelbike worden twee mountainbikeparcours uitgestippeld. Deze worden ’s ochtends zeer bewegwijzerd, zodat u zich volledig kan concentreren op de technische stroken onderweg. Afstanden: 25 km en 45 km Inschrijving tussen 8.00 en 11.00 uur – ter plaatse. Deelnameprijs: 5 euro (ter plaatse te betalen) inclusief:
 
SNEUKELTOCHT
Genieten staat centraal bij deze fietstocht. Sneukelen is namelijk een samenvoeging van sneuken (nieuwsgierig zijn) en smikkelen (lekker eten). De route is dan ook een echte ontdekkingstocht door de gemeente en geregeld stopt men om te proeven van regionaal lekkers of je te wijzen op een speciaal plekje. Afstand: 16 km. Inschrijving tussen 10.00 en 15.00 uur – ter plaatse. Deelnameprijs: 6 euro / gratis tot de leeftijd van 12 jaar (ter plaatse te betalen)
Verken deze sneukeltocht eens op een andere manier en spring op de tandem! Voor de som van 10 euro kan men een tandem uitlenen. Er zijn maar tien stuks beschikbaar. Haast je dus als je van dit uniek aanbod wil profiteren.
 
 TENTOONSTELLING
Vanaf 8.00 uur kan men de hele dag door de rijke fietsgeschiedenis van de gemeente bewonderen op een unieke tentoonstelling. Leeuwenaar Bert Roesems, met een mooi palmares als ondermeer Belgisch kampioen individuele tijdrit op de weg (elite en elite zonder contract), verleent zijn medewerking aan deze tentoonstelling. Maar ook de organisatoren van de Leeuwse Pijl, Andy en Freddy Missotten, de sterke mannen achter het Jong Vlaanderen team en de vroegere duo-gentlemen koersenen nog zovele anderen zijn al in hun archieven gedoken om er een prachtige tentoonstelling van te maken.
 
NOSTALBUS
Dit jaar rijdt de Nostalbus doorheen Pajottenland & Zennevallei. Deze rijdende tentoonstelling van de erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei licht een tipje van de sluier op van het mobiliteitsverleden van de regio.
 
LICHAAM & GEEST
Studentes zoeken vermoeide benen om hun cursus massagetechnieken in de praktijk om te zetten. Deze helpende handen zorgen dat je fris aan de terugtocht kan beginnen.
 
PRAKTISCH
Ontmoetingscentrum Zonnig Leven (J. Vanderstraetenstraat 198, 1600 Sint-Pieters-Leeuw) is start en aankomstplaats van alle fietsroutes. Ook alle andere activiteiten zijn hier gecentraliseerd. In en rond het Zonnig Leven is het aantal parkeerplaatsen beperkt. Voor wie met de fiets komt, wordt een ruime fietsenstalling voorzien. Vergeet je slot niet!
Als u met de wagen wenst te komen, kan men gebruik maken van 2 extra parkeerterreinen (ongeveer 500m van het ontmoetingscentrum).
Parking 1: Lidl – Bergensesteenweg 250, 1600 Sint-Pieters-Leeuw
Parking 2: Vanden Borre, Slesbroekstraat 101, 1600 Sint-Pieters-Leeuw
dienst Mobiliteit - Johan Persoons -  02 371 22 92 -  johan.persoons@sint-pieters-leeuw.be www.sint-pieters-leeuw.be/leeuwfietst
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief