SINT-PIETERS-LEEUW - Verbouwingswerken aan politiekantoor zijn gestart.

SINT-PIETERS-LEEUW - Verbouwingswerken aan politiekantoor zijn gestart.

Editiepajot_spl_politie_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_spl_politie_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Naar aanleiding van het begin van de aanpassingswerken die gestart zijn aan het politiegebouw op de site 250 in Sint-Pieters-Leeuw werd een herdenkingsplaat ingehuldigd. Zowel zonechef Marc Crispel als burgemeester Vanlinthout hadden het in hun toespraak over de lange lijdensweg die de aankoop van dit gebouw moest doorstaan.

Volgens zonechef Marc Crispel kan men in Sint-Pieters-Leeuw pas nu spreken van een volledige integratie van het politiekorps. Alle 72 politieagenten zitten nu pas in hetzelfde politiegebouw. Alvorens dit gebouw aangekocht werden tal van dossiers opgesteld. Zo werd eerst gedacht aan de evenementenhal, Zonnig Leven en het oude OCMW-rusthuis als nieuw onderdak voor de politie. Toen uiteindelijk een geschikte locatie gevonden werd langs de Bergensesterenweg, waren ook daar op het einde nog moeilijkheden, zodat ook deze koop niet doorging.
 
Nu de werken uiteindelijk begonnen zijn, zullen de politiemensen nog wel wat stof en lawaai moeten slikken. Men hoopt dat de werken klaar zullen zijn volgend jaar in de maand mei.
 
Ook burgemeester Lieve Vanlinthout (CD&V) had het in haar toespraak over de lange lijdensweg vooraleer men voor dit gebouw kon opteren.
 
“Twaalf jaar heb ik er voor gepleit dat de gemeenteraad er alles zou aan doen om dit te bereiken. Onze politie zal nu nog sneller en optimaler kunnen optreden. Het feit dat iedereen nu onder hetzelfde dak zit zal ook een de band verstevigen tussen de politiemensen”, zegde de burgemeester.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 14 sep 2017
Felix Merckx | 11 sep 2017

archief