SINT-PIETERS-LEEUW - Met 700 op buurtdrink

SINT-PIETERS-LEEUW - Met 700 op buurtdrink

Editiepajot_spl_drink_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editirepajot_spl_drink_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editirepajot_spl_drink_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Voor de vierde buurtdrink van het Leeuwse gemeente bestuur hadden zich 700 inwoners ingeschreven, wat een groot succes was. Deze drink ging door in het Coloma domein. Met deze vier Buurtdrinken – elk jaar in een andere deelgemeente - hebben alle inwoners de gelegenheid gekregen met mekaar kennis te maken.

Het zullen de gemeentebestuurders van de volgende legislatuur zijn die de evaluatie zullen maken van de vier voorbije buurtdrinken waarvoor Lieve Vanlinthout vier jaar geleden graag persoonlijk het initiatief genomen heeft in haar bevoegdheid voor Integratie.
 
Burgemeester Vanlinthout: “Het gemeentebestuur is blij en dankbaar dat jullie, inwoners van Leeuw Centrum, zo talrijk – we ontvingen 700 inschrijvingen - zijn ingegaan op onze uitnodiging voor deze vierde buurtdrink hier, rondom het Gemeentelijk Cultureel Centrum Coloma, want door op deze uitnodiging in te gaan, komen jullie tegemoet aan de doelstellingen die het gemeentebestuur met de organisatie van deze buurtdrink beogen.
Mensen wonen namelijk vaak al jaren in dezelfde buurt maar zien of kennen elkaar soms nauwelijks. Het gemeentebestuur hoopt dat deze buurtdrink een aanzet moge zijn tot het ontwikkelen van wijkgerichte initiatieven. Het is onze bedoeling ieders horizon uit te breiden tot verder dan de eigen straat en daarom is het belangrijk dat we vandaag met iedereen proberen kennis te maken, naar elkaar luisteren, wat bijpraten en ondertussen kunnen genieten van frietjes, kaas en aardbeien, alsook van enkele drankjes”.
 
De aanwezigen konden ook kennismaken met het lokale verenigingsleven.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 14 sep 2017
Felix Merckx | 11 sep 2017

archief