SINT-PIETERS-LEEUW - "FriS” trekt voor de derde keer op kamp

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - "FriS” trekt voor de derde keer op kamp

Editiepqjot_spl_fris_foto__erckx
Foto © Felix Merckx
 

Friends & Scream United, afgekort FriS, een sportvereniging voor kinderen en volwassenen met een beperking in Vlaams-Brabant en Brussel trekken van 30 juli tot 4 augustus op sport- en spelkamp met kinderen en volwassenen met een beperking. Maasmechelen. Daarvoor kregen ze de steun van Belfius FriS is aangesloten bij de Vlaamse Liga Gehandicaptensport (VLG).

De filosofie van FriS is eenvoudig... fris: iedereen die wil sporten en om één of andere reden niet volwaardig aan bod komt in een valide sportclub, is van harte welkom. En dat ongeacht zijn of haar taal, geslacht, leeftijd, nationaliteit, huidskleur, godsdienst of aard van de beperking. In 2003 zijn zij gestart met voetbal. In 2005 is Friends United dan in het bootje gestapt met Scream Team, een voetbalploeg voor volwassenen met een beperking in Brussel die was opgericht naar aanleiding van een lessenreeks van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).
Samen gaan ze sindsdien gelukkig door het leven als Friends & Scream United, of kortweg FriS. In 2006 werd het sportaanbod verruimd met turnen en boccia.
 Ilse Van Hoecke, is meter van de vereniging. FriS is actief in Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel.FriS wordt volledig gedragen door vrijwilligers die geen enkele vergoeding krijgen.
Voor hun kamp trekken zij  naar vakantiehuis Fabiola, waar alles voorzien is voor mensen met een handicap. Er zij meerdere speelterreinen, een zwembad, werkelijk alle sporten kunnen er beoefend worden
STEUN
Dank zij de financiële steun (2.500 euro) kunnen er meer begeleiders meegaan en dat heeft zijn voordelen. “De gehandicapten kunnen de begeleiders en de begeleiders kennen hun pappenheimers omdat ze een gans jaar met hen werken. De financiële ondersteuning van Belfius laat ons ook toe het inschrijvingsgeld laag te houden, en kunnen er ook personen mee die het financieel niet zo breed hebben. Momenteel zijn er 40 gehandicapten en 20 begeleiders ingeschreven.”, zegt initiatiefnemer Marc Peeters.
De financiële steun van Belfius komt van de kantoren in Sint-Pieters-Leeuw, Rode en Drogenbos
Meer info op www.frisseclub.net
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief