Groen en Sp.a BEERSEL betreuren weigering bouwvergunning windmolens

C21

Groen en Sp.a BEERSEL betreuren weigering bouwvergunning windmolens

Windturbines_goed_p200
Repro EP

Groen en sp.a Beersel betreuren de beslissing van Stedenbouw Leuven om de bouwvergunning van een aantal windmolens op grondgebied Beersel en Sint-Pieters-Leeuw te weigeren.

“Dit project zou voor ons een grote stap betekenen op weg naar de eerste energie-neutrale gemeente van Vlaanderen” stelt fractieleider Jan Steyaert.
Volgens Jan Steyaert  worden op basis van betwistbare interpretaties van de omzendbrief (die de randvoorwaarden voor de inplanting van windturbines vast legt) door de stedenbouwkundige ambtenaar van Vlaams Brabant de bouwvergunningen in extremis geweigerd. De argumenten die door de betrokken ambtenaar gehanteerd werden houden verband met de lijnopstelling en de visuele impact op de wijk Witte Roos. In andere provincies worden echter vergunningen verleend voor alleenstaande windmolens, die dus ook niet op één lijn staan zoals de omzendbrief voorschrijft. De omzendbrief wordt dus door de bevoegde ambtenaren verschillend geïnterpreteerd: wat in West-Vlaanderen kan, kan blijkbaar niet in Vlaams Brabant, aldus Jan Steyaert.
“Wij zijn er gerust in dat Ecopower en Colruyt de nodige stappen zullen ondernemen om alsnog de nodige vergunningen te verkrijgen” besluit Jan Steyaert namens Groen en sp.a, “Dit project is te belangrijk. Alleen door in te zetten op lokale en duurzame energieproductie kunnen we op termijn een volwaardig alternatief bieden voor de torenhoge energieprijzen van Electrabel.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2012
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief