SINT-PIETERS-LEEUW - De Koetsier wil een echt cultuurcafé worden

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - De Koetsier wil een echt cultuurcafé worden

Editiepajot_spl_koetsier_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Sinds 1 april heeft De Koetsier, de horeca zaak in het Colomapark in Sint-Pieters-Leeuw nieuwe uitbaters. Marieke Bické en Hans De Decker hebben plannen om naast de Leeuwse cultuurtempel een echt cultuurcafé te maken.

Beiden hebben een sporadische ervaring in de Horeca, maar hadden toch een café gekocht in Denderwindeke. Toen Marieke via haar moeder te weten kwam dat de Koetsier in Sint-Pieters-Leeuw vrijkwam zijn ze hier op gesprongen. “Het is de enige mogelijkheid om samen in het café te kunnen werken. In Dederwindeke zou dat niet mogelijk zijn”, zegt Marieke
Met het toeristisch seizoen en de opening van de rozentuin in Coloma staan er drukke dagen voor de boeg. Nu al reserveren groepen die op bezoek komen een plaats in De Koerier.
De kaart schaft ook kleine maaltijden. In de toekomst gaat dat veranderen want Hans gaat beginnen met een opleiding in het COOVI om ook warme maaltijden te kunnen serveren. Momenteel is de specialiteit van hat huis scampi’s.
De Koetsier heeft nu ook een vergaderzaal, waar plaats is voor 35 personen.
CULTUURCAFE
Hans en Marieke willen van de Koetsier een echt cultuurcafé maken. Nu al is er een goede samenwerking met de cultuurdienst in het kasteel. Vooral in de winter, wanneer er minder toeristen zijn wil men daar aan werken. Hun droom is om er zelf optredens te verzorgen.
De Koetsier is wel geen zaak waar men aan de toog kan blijven hangen. Toch hebben ze al vaste klanten. In het Colomapark heeft het café een heel prachtig decor. Van op het terras heeft men zicht op het park en het kasteel.
Van dat park en van de rozentuin (de grootste van Europa) hebben de nieuwe uitbaters nog niet veel gezien.
Hans: “Momenteel ontbreekt het ons aan tijd. Zo vlug we tijd hebben gaan we afspreken om met een kenner toch eens de tuin te gaan bezoeken”.
Intussen wordt er toch al ingespeeld op de roos. Zo is er rozenijs en een rozenaperitief te verkrijgen.
De officiële opening van De Koetsier heeft plaats op 15 juni.
De Koetsier is alle dagen open behalve op maandag en dat vanaf 11 uur tot…er volk is
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief