SINT-PIETERS-LEEUW - Kathleen Dherde trekt en Fons Geeroms duwt bij Open VLD

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Kathleen Dherde trekt en Fons Geeroms duwt bij Open VLD

Editiepajot_sl_vld_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Het bestuur van Open VLD Sint-Pieters-Leeuw heeft unaniem Kathleen Dherde aangeduid als lijsttrekker en Fons Geeroms als lijstduwer voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Beiden zijn nu schepen in Sint-Pieters-Leeuw.

Fons Geeroms heeft 5 maal de liberale lijst getrokken in Sint-Pieters-Leeuw en heeft in 2000 het aantal verkozenen van 3 naar 6 kunnen brengen en toen ook de homogene CD&V-meerderheid kunnen breken in Sint-Pieters-Leeuw. Hij denkt nu dat de tijd is aangekomen voor vernieuwing, maar wil zijn ervaring nog steeds ten dienste stellen van de partij. “Mijn ambitie blijft nog steeds dezelfde en als ik in oktober niet weggestemd wordt, zal ik op 1 januari 2013 paraat staan om er voluit voor te gaan voor de volgensd zes jaar”, zegt Fons Geeroms.
Kathleen Dherde, de nieuwe lijsttrekker is 40 jaar en gedelegeerd bestuurder bij Wijnen Dherde. Volgens Fons is zij de ideale kandidaat burgemeester omdat ze zowel 6 jaar in het OCMW gezeten heeft, 6 jaar oppositie gevoerd heeft in de gemeenteraad en zes jaar mee het beleid bepaald heeft als schepen. Zij heeft de politiek met de paplepel ingegeven gekregen. Op jonge leeftijd ging ze al mee met haar grootvader naar politieke meetings.
Over de samenwerking met coalitiepartner CD&V zijn beiden zeer tevreden. Zij vrezen wel dat de Franstaligen in Sint-Pieters-Leeuw terug zullen vooruitgaan. Zij hopen dat een Vlaamse partij na de verkiezingen nog de grootste partij van Sint-Pieters-Leeuw zal zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief