SINT-PIETERS-LEEUW - Vlaams Belang: “Komst moskee op Bergensesteenweg zal zorgen voor aanzuigeffect”.

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Vlaams Belang: “Komst moskee op Bergensesteenweg zal zorgen voor aanzuigeffect”.

Editiepajot_spl_huis_foto_merckx
Foto Felix Merckx

Het Vlaams Belang stelt met grote verontwaardiging vast dat het gemeentebestuur in Sint-Pieters-Leeuw  een aanvraag goedkeurde om van een woonhuis op de Bergensesteenweg 375 een cultureel centrum te maken. Volgens Vlaams Belang is dat een verkapte naam om er een moskee in onder te brengen.

Het gaat hier om  Al-Ansar die de aanvraag deed om er een cultureel centrum van te maken..
Eddy Longeval, regiosecretaris Vlaams-Belang: “Volgens hun webstekgaan ze aan de zogenaamde bloeiende moslimgemeenschap in Sint-Pieters-Leeuw een waaier van activiteiten aanbieden, waaronder Koranlessen en lessen Arabisch. Wij vinden dit een teken van anti-integratie en vrezen dat de komst van een dergelijk centrum een aanzuigeffect zal hebben voor moslims uit het naburige Brussel. De webstek van Al-Ansar is 3-talig, waaruit men kan veronderstellen dat eens te meer het Nederlandstalig karakter van onze gemeente onder druk zal komen te staan”.
Het Vlaams Belang Sint-Pieters-Leeuw zal, alvorens het een straat- en petitieprotest organiseert, het initiatief nemen om alle juridische en stedenbouwkundige middelen te gebruiken om te komst van de Al-Ansar-moskee te verhinderen.
Het bewuste huis ligt in een woonzone en het is wettelijk mogelijk er een gebedshuis in onder te brengen. Hiervoor is geen openbaar onderzoek nodig.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief