SINT-PIETERS-LEEUW - Oudenaken is klaar voor dolle tweedaagse

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Oudenaken is klaar voor dolle tweedaagse

Editiepajot_spl_oudenaken
Ingezonden foto
 

Het eerste weekend van augustus barst Oudenaken naar jaarlijkse gewoonte even uit zijn voegen. Jong en oud zakt dan af naar het kleine dorpje om er te genieten van het kermisweekend. “Met twee fuiven op zaterdag en varken aan ’t spit en tal van kinderanimatie op zondag hebben ze voor elk wat wils”, zegt Johan Pint van rijvereniging De Leeuwse Ridders dat de feesten organiseert.

Op zaterdag 4 augustus worden de aardappelloodsen op de hoeve van de familie Lemaire-Pint omgevormd tot twee fuifzalen. Voor het jonge volk is er de Red Hot Lion Party. Wie meer de muziek van de jaren ’70, ’80 en ’90 apprecieert, is welkom op de Retroparty. Zoals steeds is de toegang tot beide fuiven gratis. “Dat blijft ons stokpaardje. Plezier en gemoedelijkheid moeten centraal blijven staan tijdens Kermis Oudenaken”, aldus Pint.
Wanneer de laatste fuifgangers de poort uit zijn, worden de varkens op het spit gestoken. Om hun typische smaak te verkrijgen, moeten zij zo’n tiental uur op het spit draaien. Vanaf 17 uur zijn zij klaar om verorberd te worden. Om 14 uur kunnen sportievelingen de mooiste plekjes rondom Oudenaken ontdekken tijdens een fiets- of autozoektocht. De opbrengst daarvan gaat integraal naar ‘Kom Op Tegen Kanker’. 
Voor de kinderen is er intussen ook tal van animatie zoals schminken, volksspelen, huifkartochtjes en een springkasteel. “Al deze activiteiten zijn volledig gratis, net zoals het ponyrijden dat om 16 uur start”, klinkt het. Traditiegetrouw wordt Kermis Oudenaken afgesloten met een laatste fuif. “Discobar Discovery haalt dan nog eens alles uit de kast om er een onvergetelijke avond van te maken. Bovendien kosten de pintjes tussen 23 en 24 uur slechts één euro.”
RUITEREVENT
Na afloop van Kermis Oudenaken staan De Leeuwse Ridders meteen voor een volgende uitdaging: het laatste weekend van augustus en het eerste van september organiseren zij een heus ruiterevent. Op zondag 26 augustus worden een 500-tal pony’s en hun ruitertjes verwacht in Oudenaken. Op terreinen langs de Gaasbeekstraat gaan zij onder elkaar uitmaken wie de beste is in diverse spring- en dressuurwedstrijden, ponyspelen, turnen op de pony, enz. De week erop, tijdens het ruitertornooi op 2 september, zullen een 500-tal paarden en hun ruiters elkaar bekampen in diverse disciplines. Op vrijdag 31 augustus zal er op dezelfde terreinen voor de derde keer een ‘Bal Marginal’ georganiseerd worden. Wie verkleed opdaagt op de fuif, krijgt een gratis cocktail.
De organisatie is in handen van rijvereniging De Leeuwse Ridders uit Sint-Pieters-Leeuw. “Wij zijn onderdeel van de Landelijke Rijverenigingen en tellen een 30-tal ruiters en een 8-tal ponyruiters. Om paardrijden voor onze leden betaalbaar te houden, trachten we met Kermis Oudenaken en een eetfestijn in november onze kas te spijzen”, legt Johan Pint uit. Elke vier jaar richt de club ook een pony- en ruitertornooi in waaraan een 500-tal pony’s en paarden deelnemen.
Meer informatie: Johan Pint - 0478 30 35 93 of johan.pint@pandora.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 aug 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief