Vrouw & Maatschappij SINT-PIETERS-LEEUW gaat voor een eenzaamheidsdetector

C21

Vrouw & Maatschappij SINT-PIETERS-LEEUW gaat voor een eenzaamheidsdetector

Stad_dorp_op_stiletto_s_p200
Repro EP

Met haar actie voor een “eenzaamheidsdetector” wil Vrouw & Maatschappij Sint-Pieters-Leeuw eenzaamheid onder de aandacht brengen. In het kader van de campagne ‘Stad/Dorp op Stiletto’s’ verdelen zij flyers tijdens de 11de stoepmarkt ten voordele van de Ziekenhuisclowns, om zo mensen te helpen contact aan te knopen met elkaar.

Voorzitster Hilde Van Impe: “Met onze actie vragen we de gemeente te werken met een eenzaamheidsdetector, die eenzame mensen in kaart brengt zodat hen een aanbod op maat kan worden aangeboden. Eenzaamheid wordt door de media veelal als een probleem van ouderen voorgesteld. Uit onderzoek blijkt dat 250.000 60-plussers (16%) zich ernstig eenzaam voelt. Maar niet enkel ouderen zijn kwetsbaar, ook gescheiden ouders, weduwen en weduwnaars en jongeren voelen zich steeds vaker eenzaam. Bovendien blijkt uit onderzoek dat vrouwen zich duidelijk eenzamer voelen dan mannen, ongeacht de leeftijd”.
Er is dus dringend nood aan meer lokale initiatieven. En ongetwijfeld ook aan een betere bekendheid en een grote laagdrempeligheid van deze initiatieven. Buurt- en wijkwerkingen, verenigingen, lokale dienstencentra, de inzet van vrijwilligers, gemeenschapswachten, thuisdiensten, wijkagenten… zijn allemaal belangrijke elementen in de strijd tegen de eenzaamheid en depressie. Door het gebruik van een eenzaamheidsdetector kan de gemeente een aanbod op maat aanbieden met bijvoorbeeld een boodschappendienst of mindermobielencentrale of vrijwilligers die een luisterend oor bieden.
De actie gaat van start op zondag 26 augustus om 10u30 in de Nieuwenhovenlaan, 1600 Sint-Pieters-Leeuw.
Leden van Vrouw & Maatschappij zullen die dag ook met grimeerverf en glitter de kinderen met een vakkundige hand en tegen een kleine vergoeding omtoveren tot het personage van hun dromen : prinses, zeerover, toverkol. De opbrengst wordt integraal geschonken aan de “Ziekenhuisclowns”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2012
Felix Merckx
repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief