SINT-PIETERS-LEEUW - Vrouw en Maatschappij brengt eenzaamheid onder de aandacht

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Vrouw en Maatschappij brengt eenzaamheid onder de aandacht

Editiepajot_leeuw_vrouw
Ingezonden foto
 

Met haar actie "Allen voor 1" bracht CD&V werkgroep Vrouw & Maatschappij Sint-Pieters-Leeuw tijdens de 11de stoepmarkt éénzaamheid onder de aandacht. Ze vroegen de gemeente te werken met een eenzaamheidsdetector.

V&M voorzitster Sint-Pieters-Leeuw, Hilde Van Impe: ” Met onze actie vragen we de gemeente te werken met een eenzaamheidsdetector, die eenzame mensen in kaart brengt zodat hen een aanbod op maat kan worden aangeboden. Eenzaamheid wordt door de media veelal als een probleem van ouderen voorgesteld. Uit onderzoek blijkt dat 250.000 60-plussers (16%) zich ernstig eenzaam voelt. Maar niet enkel ouderen zijn kwetsbaar, ook gescheiden ouders, weduwen en weduwnaars en jongeren voelen zich steeds vaker eenzaam. Bovendien blijkt uit onderzoek dat vrouwen zich duidelijk eenzamer voelen dan mannen, ongeacht de leeftijd.
Er is dus dringend nood aan meer lokale initiatieven. En ongetwijfeld ook aan een betere bekendheid en een grote laagdrempeligheid van deze initiatieven. Buurt- en wijkwerkingen, verenigingen, lokale dienstencentra, de inzet van vrijwilligers, gemeenschapswachten, thuisdiensten, wijkagenten… zijn allemaal belangrijke elementen in de strijd tegen de eenzaamheid en depressie. Door het gebruik van een eenzaamheidsdetector kan de gemeente een aanbod op maat aanbieden met bijvoorbeeld een boodschappendienst of mindermobielencentrale of vrijwilligers die een luisterend oor bieden.“
Met een vakkundige hand en tegen een kleine vergoeding, toverden de dames de kinderen met grimeerverf en glitter om tot het personage van hun dromen. De opbrengst werd integraal geschonken aan de Ziekenhuisclowns.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief