SINT-PIETERS-LEEUW - KLJ Vlezenbeek moet nog langer wachten op gepaste lokalen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - KLJ Vlezenbeek moet nog langer wachten op gepaste lokalen

Editiepajot_leeuw_startdag
Ingezonden foto

Op 23 september vindt de stardag van KLJ Vlezenbeek plaats vanaf 13u30 op de speelplaats van de Ave Maria basisschool. Hier kan men kindjes (vanaf het eerste leerjaar) inschrijven voor het nieuwe KLJ-jaar en kan men ook het uniform aanschaffen. Om 17u loopt de activiteit op zijn eind en kunnen jullie de foto’s van het kamp inkijken. De hoop op nieuwe lokalen voor KLJ werd op het laatst afgeblazen. Zowel de kerkfabriek als de parochie vroeg op het laatste ogenblik meer bedenktijd.

Sinds enkele jaren is het gemeentebestuur op zoek naar nieuwe lokalen voor KLJ-Vlezenbeek. De KLJ-meisjes zijn momenteel gevestigd in gemeentelijke gebouwen op de Postweg, de KLJ-jongens in het oude gemeentehuis van Vlezenbeek.
Schepen van Jeugd Kathleen d’Herde: “Zo had het gemeentebestuur eerst het idee om de KLJ te vestigen in de pastorij, omdat deze nu toch bijna niet gebruikt wordt. We hadden voorzien dat de benedenverdieping kon gebruikt worden door alle verenigingen uit Vlezenbeek, de 1ste en 2de verdieping door de KLJ. Maar na veelvuldig overleg met de kerkfabriek en de parochie, kwamen zij in het voorjaar van 2012 met het voorstel van de klascontainers van Ave Maria basisschool. De Ave Maria basisschool ging zijn intrek nemen in de nieuwe kleuterschool, waardoor de containerklassen vrij kwamen”.
Na een laatste vergadering van een uur, zat iedereen op dezelfde golflengte. Iedereen had het beste voor met de KLJ. De containers waren de beste oplossing. Er was afgesproken dat het schoolbestuur een officieel schrijven ging richten aan het college, waarin ze de containers schenken aan de gemeente. Dit schrijven en een gebruiksovereenkomst tussen gemeente en KLJ en een afsprakennota ging naar het college van volgende maandag, zodat het ook nog op de agenda van de gemeenteraad van september zou kunnen. Ze wilden dit snel afhandelen, omdat de vraag vanuit de KLJ kwam om hun startdag reeds te hebben in de nieuwe lokalen.
Kathleen D’Herde: “Spijtig genoeg kreeg de jeugddienst zo pas het volgende nieuws: het schoolbestuur zal voorlopig geen schrijven richten aan het college voor de overdracht van de containerklassen, omdat de kerkfabriek en de parochie er niet 100% achter staan. Zij willen dit eerst nog verder bespreken en nadien terug rond de tafel gaan zitten om te vergaderen. Laat mij toe te zeggen dat volgens mij niet iedereen het beste voor heeft met de KLJ--Vlezenbeek. Want KLJ-Vlezenbeek is de enige hiervan het slachtoffer. Ik ben ontgoocheld! Iedereen vond dit een goede oplossing”
STARTDAG
Op 23 september organiseert KLJ Vlezenbeek zijn jaarlijkse startdag om hun werking beter kenbaar te maken..
Elke 2 weken zijn activiteit, soms meer. Deze kunnen variëren van een actief bosspel tot een avondje film. De activiteiten worden op voorhand meegedeeld door een originele kalender die ze op de startdag krijgen. Hierop staan ook de grote activiteiten zoals de Jaarmarkt en de pannenkoekenbak. De grootste activiteit van het jaar is natuurlijk het kamp. Dit gaat elk jaar door van 21 tot 31 juli.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief