SINT-PIETERS-LEEUW - TC Beykesveld nationaal kampioen bij dames 6

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - TC Beykesveld nationaal kampioen bij dames 6

Editiepajot_leeuw_kampioenen
Ingezonden foto
 

Na een titanenstrijd om duimen en vingers van af te likken werd TC Beykensveld nationaal kampioen in dames 6. De wedstrijden om de hoogste eer werden gespeeld in Sint-Pieters-Leeuw. Tot op het laatste ogenblik bleef het spannend of de tittel wel in Sint-Pieters-Leeuw zou blijven. Wat heeft het oooh zo weinig gescheeld. Zelden lag het verschil tussen winst en verlies, geluk en verdriet, zo dicht bij elkaar.

Na de enkelwedstrijden bleven de 2 ploegen nek aan nek, onbeslist naast elkaar. Niemand wist dat de triller nog moest starten. Er werd gekozen om iets meer ervaring in het dubbelspel te steken : Nadine Ghysels (50j!) moest het waarmaken samen met Estelle Hargot in het 2de dubbelspel.
Al snel werd het duidelijk dat de meisjes van Beykesveld ervaring en maturiteit tekort schoten. Maryke en Charlotte verloren snel hun eerste set kansloos met 6/1. Ook in de tweede dubbel ging het de verkeerde kant uit. Nadine en Estelle verloren hun eerste set met 6/4.
Werk aan de winkel dus voor de coaches. Er moest één dubbel gewonnen worden + met de huidige stand moest er nu ook in de andere dubbel minimaal één set gewonnen om de titel alsnog op zak te steken.
Wat een ommekeer in set 2. Maryke en Charlotte veranderden als het ware van gedaante, en na een ongelofelijk spektakel werd de 2de set gewonnen met 6/2. Supertiebreak in set 3 : Wie durfde het nog hopen?
De meisjes van Beykesveld gingen door ... 1/0, 1/4, 5/4, 6/6, 8/7, 9/7, ... , 10/8 ! Heel even feest, maar dan snel weer naar de realiteit. Er moest nog één set gewonnen worden in de andere dubbel.
De tussenstand liet niet veel goeds blijken. Nadine en Estelle stonden na verlies in de eerste set, nu ook 1/4 achter in set 2. Via 3/4 ging het naar 3/5. Het volgende game zou uiteindelijk een beslissende wending geven :
Een eeuwigdurend game, en uiteindelijk wedstrijdpunt ... voor de bezoekers. Tot 3x toe kreeg de ploeg uit de Haan de kans om het af te maken. Nog één enkel puntje en de nationale titel ging naar TC Polderblomme. Maar de meisjes van Betkesveld bleven koelbloedig, en worstelden zich uit deze netelige situatie. De game werd alsnog gewonnen. 4/5, en de bezoekers duidelijk aangeslagen.
Nu doorduwen. In een echte heksenketel kregen de heldinnen vleugels. Van 3/5 en 3 wedstrijdpunten tegen ging het naar 7/5 winst ! De buit was binnen !
De niets meer te betekenen supertiebreak werd nog winnend afgerond met 10/2.
Ontgoocheling, tranen en ongeloof bij de bezoekers. Ongeloof tevens bij de thuisploeg, want wie had dit nog durven hopen.
Voor de meeste van de speelsters was het hun eerste avontuur in de dames interclub. De minimumleeftijd hiervoor is 13jaar en 3 van de meisjes bereiken deze norm pas op het einde van het jaar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief