SINT-PIETERS-LEEUW wil zijn inwoners vlugger informeren via sms of e-mail

C21

SINT-PIETERS-LEEUW wil zijn inwoners vlugger informeren via sms of e-mail

Editiepajot_leeuw_sms_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Via info Leeuw en de gemeentelijke website biedt Sint-Pieters-Leeuw al heelwat informatie aan haar inwoners. Om nog sneller en efficiënter met hen te communiceren, start de gemeente nu met een notificatieplatform. Dit houdt in dat ze nu voortaan ook via sms- en e-mailberichten kunnen informeren. Om daarvan te kunnen genieten hoeft enkel het registratieformulier op de website in te vullen en nadien zijn gsm of mailbox in de gaten te houden. Sint-Pieters-Leeuw is de enige gemeente in Vlaanderen en Brussel die begint met dergelijk systeem.

Om de bewoners niet te overladen met berichten, werd het aanbod opgesplitst in verschillende categorieën. Bij de inschrijving selecteert men binnen deze categorieën de onderwerpen waarvan men op de hoogte gehouden wil worden, alsook de wijze waarop men deze informatie wil ontvangen. De mailberichten zijn gratis. Voor de sms-berichten bieden ze een gratis standaardpakket aan, voor bepaalde informatie betaalt men 0,20 euro per sms.
Voorlopig ziet het aanbod er als volgt uit:
-nuttige informatie (gratis) = nuttige informatie en aankondigingen van informatiemomenten en dergelijke.
-noodinformatie (gratis) zoals waarschuwingen bij noodsituaties in uw buurt, over de genomen maatregelen en eventuele aanbevelingen.
-wegenwerken in de buurt (gratis).
-afvalophaling zoals onverwachte wijzigingen van de ophaling (gratis); ophaling grof vuil (0,20 euro/sms); ophaling glas (0,20 euro/sms) en ophaling papier en karton (0,20 euro/sms).
ln de toekomst zal dit aanbod zeker nog worden uitgebreid, alsook meer gericht worden op sociale media (twitter/facebook).
INSCHRIJVEN
Inschrijven op deze dienst kan via een link op de website of via http://spl.notifyme.be .. Vulhet registratieformulier in en selecteer de categorieën waarvan u op de hoogte wilgehouden worden. Achteraf kan men op elk moment zijn voorkeuren wijzigen of, indien gewenst zich uitschrijven. Wie geen internet heeft, kan terecht in de hoofdbibliotheek om zich teregistreren via de gratis internetcomputers in de leeszaal.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief