SINT-PIETERS-LEEUW - In de vuilbak met het zwerfvuil en ... haal vergeten kledij van onder het stof

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - In de vuilbak met het zwerfvuil en ... haal vergeten kledij van onder het stof

Editiepajot_leeuw_zwerfuil_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_leeuw_zwerfuil_2_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_leeuw_zwerfuil_3_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

In de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec staat tot 20 november milieuzorg speciaal in de kijker . De leerlingen van de derde graad deden mee aan de zwerfvuilactie. Deze actie werd georganiseerd in samenwerking met de gemeente Sint-Pieters-Leeuw.

De gemeente leverde het nodige materiaal: handschoenen, grijpstokken en vuilniszakken. De kinderen zijn gestart op de eigen speelplaats, nadien werden de omringende straten van de gemeente letterlijk onder handen genomen. De slogan was: In de vuilbak!
De milieudienst gaat nadien al het afval wegen.
Directrice Greta Muylaert: “Wij hopen dat vele mensen van Ruisbroek onze leerlingen aan het werk zien. Jong geleerd is immers oud gedaan. Wij willen als school ook een sein geven naar allen dat, ondanks het feit dat wij in geen groene buurt wonen, wij toch fier zijn dat onze grijze buurt netjes is.
De kinderen van de 3 de klas van juf Jessica kregen in hun eigen in de namiddag een speciale vorming van LABO (= Leren Afval Beheren Op School).
 Tegelijk doet de school mee aan de kringloopactie. In samenwerking met de kringwinkel staat er een ongelooflijk grote, kartonnen inzamelbox in de gang van de school. De leerlingen zamelen, met hun ouders, kledingstukken in, die nog in goede staat zijn. Door te kiezen voor hergebruik beperken ze de CO2-uitstoot. Ze konden rekenen op de volledige medewerking van de kringwinkel. Een medewerker bracht ook spelletjes naar de klassen om in spelvorm de boodschap nog beter te begrijpen. De oudsten van de school zullen in het voorjaar de kringwinkel bezoeken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief