SINT-PIETERS-LEEUW- Tweede reünie van Ruisbroekenaars

C21

SINT-PIETERS-LEEUW- Tweede reünie van Ruisbroekenaars

Editiepajot_ruisbroek
De organisatoren foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_ruisbroek
foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_ruisbroek
De gegidste toer door Ruisbroek ingezonden foto
 

Na het succes van twee jaar geleden werd er en tweede reünie georganiseerd door en voor Ruisbroekenaars. De bedoeling van deze reünie was om Ruisbroekenaars die nog in Ruisbroek wonen en anderen die verhuisd zijn terug bij elkaar te brengen. In de namiddag kon men zich inschrijven voor een gegidste wandeling door Ruisbroek en ’s avonds was er een feest in de zaal Concordia.

Voor de toer door Ruisbroek waren er 40 mensen ingeschreven, ze hebben de groep opgesplitst in twee en deze groepen werden gegidst door Greet Van Kemenade en Mark Boone. Er werd onder andere stil gestaan bij belangrijke oude gebouwen zoals de kerk, het kasteel “De Helle”, het  kasteel “Hemelrijck” en bij de geschiedenis van het fabriek van Rey. Maar vooral de nieuwe initiatieven kregen de aandacht, wat heel verrijkend was voor mensen die al een tijd uit Ruisbroek weg zijn. Zo ging men langs in het nieuwe parochiecentrum in de Gieterijstraat, bij vzw De Poel nu gehuisvest in de vroegere pastorij, in  het 1601 jeugdlokaal gevestigd in een oude opslagplaats van de gemeente en de vernieuwde sporthal die weldra open gaat.

 

Op het avondfeest waren er een 200-tal mensen, er werden foto’s getoond van vroeger, een film van de namiddagwandeling, een muzikaal optreden van Mars Moriau en DJ Rudy Tastenoe zorgde voor de muziek en den ambiance. Het werd een gezellige reünie, een blij weerzien van vele mensen, er werd gedanst maar vooral veel gebabbeld... fijne herinneringen die weer kleur kregen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2012
Elsie De greef
Elsie De greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief