SINT-PIETERS-LEEUW - Sporthal Braillard is uit zijn as herrezen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Sporthal Braillard is uit zijn as herrezen

Editiepajot_leeuw_braillard_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_leeuw_braillard_2_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_leeuw_braillard_3_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

Bijna drie jaar na de brand in de sporthal A.J. Braillard werd de nieuwe sporthal officieel geopend. Op 2 februari 2010 vernielde een zware brand het volledig complex. Alleen de kleine sportzaal kon nog voor een gedeelte gered worden. De nieuwe sporthal zal heeft een extra multifunctionele ruimte in plaats van een conciërgewoning en de cafetaria is nu op de eerste verdieping te vinden en heeft zicht op de sporthal en de buitentennispleinen.

 Bij de brand in 2010 werd zowel de grote als de kleine zaal vernield. De kleine sportzaal was er minder erg aan toe en werd een jaar na de ramp terug geopend.
In zijn openingstoespraak herinnerde schepen voor sport Jos Speeckaert (CD&V) nog eens de dramatische omstandigheden van nu bijna drie jaar geleden en hoe hij het onheilspellende nieuws vernam op vakantie in Zwitserland. En ook het probleem tussen de twee verzekeringsmaatschappijen die de heropbouw vertraagde. Eens dat geregeld gebeurde alles snel, want met de bouw van de nieuwe sporthal is men begin dit jaar begonnen. In de nieuwe sporthal liggen ook vier overdekte petanquebanen.
Eén minpunt is dat er nog geen uitbater gevonden werd voor het cafetaria.
 De nieuwe sporthal is een functionele sporthal, binnen de contouren van de afgebrande sporthal maar met een programma dat voldoet aan de noden en eisen van vandaag.
 De nieuwe sporthal is aan de bestaande sporthal aangebouwd waardoor één zijde hierop aansluit. Tegen de drie overige zijn de lagere volumes ingepland zodat het grote bouwvolume van de sporthal minder massief overkomt. Zijbestaat uit drie hoofdvolumes: enerzijds is er de eigenlijke sportzaal met daarnaast de inkompartij en de cafetaria op de eerste verdieping en ten derde dan de lage volumes met de berging, de kleedkamers en de omni- sportzaal en de petanquezaal.
 De sportzaal kan ingedeeld worden in drie delen, die elk apart toegankelijk zijn, door middel van een elektrisch bedienbaar gordijn. De sportvloer is uitermate geschikt voor de meest uiteenlopende sporten zoals volleybal, tennis, badminton, basketbal, zaalvoetbal, ... De sportvloer is blessure-preventief.
 Verder is er hier een elektrisch uitschuifbare tribune die plaats biedt aan 250 toeschouwers.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief