SINT-PIETERS-LEEUW - Heeft een eigen podiumwagen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Heeft een eigen podiumwagen

Editiepajot_sint-pieters-leeuw_podiumwagen
 

Aan de kruising van de Nieuwenhove- en Watermolenlaan werd de fonkelnieuwe podiumwagen van de gemeente voorgesteld.

Cultuurfunctionaris Denis Deneulin : “Het oude podium dat reeds meer dan 25 jaar oud was en waarop de talrijke Leeuwse cultuur- sport- en jeugdverenigingen decennialang hun ei kwijt konden, was dringend aan vervanging toe. De vloer had zijn beste tijd gehad en het was niet meer zo stabiel. Voor de aankoop van de nieuwe podiumwagen werd het ingewikkelde aankoopdossier in februari gestart en volgens de regels van de overheidsopdrachtenwetgevingskunst na zes maanden correct afgewerkt.”
 
Schepen van Markten en Foren Luc Van Ruysevelt: “ Het nieuwe podium is 55 vierkante meter groot (8.75 x 6.30m) waarmee het ruimer is dan het oude podium. Het heeft ook vele voordelen. Bij het oude podium waren acht man een halve dag aan het werk terwijl bij dit nieuwe podium twee mensen de klus in 20 minuten klaren. Hierdoor is het in een weekend meer dan één keer te gebruiken. Alle handelingen om het podium te openen of dichtplooien gebeuren manueel maar worden door mechanische systemen ondersteund waardoor het geen zware inspanningen vergt.”
 
De podiumwagen kan vanaf nu gebruikt worden voor jeugd, sport en cultuur manifestaties georganiseerd door verenigingen uit Sint-Pieters-Leeuw.
 
Luc Van Ruysevelt: “ jeugdbewegingen kunnen er een free podium op houden, bij wielerwedstrijden kan het dienen als podium of tribune met stoelen, muziekverenigingen kunnen er op optreden,…”.
 
De aanvragen voor de podiumwagen komen ondertussen vlot binnen zodat er reeds de regel geld wie eerst vraagt eerst krijgt en men al luidop denkt om in de gemeentelijke budgetten een plaats te reserveren voor een tweede wagen.
 
Luc Van Ruysevelt: “ Onze gemeente telt 32000 inwoners en je kan stellen dat van maart tot oktober er per weekend meerdere aanvragen zijn. Waardoor een tweede wagen dus wel handig zou zijn. Vele gemeenten met minder inwoners hebben zelf reeds 3 van dergelijke podia”.
 
Steven Jonckheere van de firma Touartube gaf aan het gemeentepersoneel uitleg en opleiding hoe ze het podium correct kunnen opstellen in de toekomst.

Bron tekst en foto: www.sint-pieters-leeuw.eu .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2008
sint-pieters-leeuw.eu
sint-pieters-leeuw.eu
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief