SINT-PIETERS-LEEUW - Politie nam afscheid van Lieve Vanlinthout

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Politie nam afscheid van Lieve Vanlinthout

Editiepajot_leeuw_politie_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Op de nieuwjaarsreceptie van de politie van Sint-Pieters-Leeuw werd oud-burgemeester Lieve Vanlinthout (CD&V) uitgewuifd en de nieuwe burgemeester Luc Deconinck (N-Va) verwelkomd. Beiden kregen een geschenk.

Het was een uiterst emotionele Lieve Vanlinthout die afscheid nam van ‘haar’ politie, zoals ze het zo dikwijls zegde. “Ik ben heel dankbaar dat ik met zulke mensen 24 jaar heb mogen samenwerken. Zij hebben geen gemakkelijke taak maar ik roep hen toch op om op een menselijke manier te werken. Ik moet ook de verschillende syndicaten van de politie danken voor de goede samenwerking”, zegde Lieve Vanlinthout. Bijzondere woorden van dank had zij voor zonechef Marc Crispel.
Ook de nieuwe burgemeester, Luc Deconinck, had woorden van dank voor Lieve Vanlinthout. In zijn toespraak herhaalde hij dat er zeker een volwaardig wijkkantoor komt in Zuun, en dat er kortelings zal gestart worden met wijkteams. In Ruisbroek zal er gestart worden met een proefproject. Verder sprak hij ook over de mogelijke fusie tussen de korpsen van Leeuw, Halle, Beersel en Dilbeek. Deze mag er voor burgemeester Deconinck alleen maar komen als er een meerwaarde is voor Sint-Pieters-Leeuw en zeker mogen de kosten niet stijgen. Luc Dekoninck is er ook voor te vinden om bepaalde administratieve taken uit de handen van de politie te geven.
Zonechef Marc Crispel had het vooral over het vele werk dat de Saldus-wetgeving met zich meebrengt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief