SINT-PIETERS-LEEUW - Handelaars van de Rink en Brucom gaan zich verenigen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Handelaars van de Rink en Brucom gaan zich verenigen

Editiepajot_leeuw_handelaars_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

In café ’T Leeuwke in Sint-Pieters-Leeuw werd het startschot gegeven om een handelsvereniging op te richten. De intentie is er om een handelsvereniging op te richten die zou bestaan uit handelaars, zelfstandigen die zich situeren rond de Rink en Brucom.

De opkomst was overweldigend. Zo’n 25 geïnteresseerden, zelfstandigen zorgden ervoor dat het vergaderzaaltje helemaal gevuld werd. Tevens kwam Schepen van Locale Economie, Luc Van Ruysevelt en Hilde Van Impe, gemeenteraadslid eens horen wat de intenties zouden zijn. Alsmede betuigden zij ook hun steun aan het initiatief.
Iedereen was zeer enthousiast en een oprichting zou niet meer ver af zijn. “Toch gaan we niet te hard van stapel lopen. Een handelsvereniging oprichten is één, maar we willen ook effectief ons uiterste best doen, zodanig dat zowel de leden, handelaars alsook de bevolking er baat aan hebben. Bedoeling zou dus zijn om de belangen van de leden zowel onderling, naar de Leeuwse consument als naar het gemeentebestuur te behartigen”, zegt initiatiefnemer Olivier Huygens..
Op een eerste plaats dient de Leeuwse bevolking op de hoogte gesteld te worden van deze vereniging. Het is noodzakelijk dat de bevolking weet heeft welke handelaars er zich allemaal in een kleine schaal situeren. En er zijn er heel wat! Alles kan men vinden in of rond een dorp. Van de dagdagelijkse aankopen tot de meer sporadische aankopen, Van voeding tot Telecom, vrije Tijd, kleding, gezondheid, verzorging of administratie. Alle behoeften zijn beschikbaar.
Olivier Huygens: “We zouden naar de toekomst toe willen opstarten met een eigen Website, Facebookpagina en zelf een eigen infoblad (waardebons, weetjes, wedstrijden, enz..), dat huis aan huis zou verdeeld worden. Iedereen van de bevolking moet aangesproken worden. Ook dienen we als leden van de handelsvereniging een hechtere band onderling te creëren. Een goede vriendschapsband doet wonderen. Inspraak door ieder lid. Het kan allen maar ten goede komen. Op basis van een nieuwsbrief zouden alle leden op de hoogte gesteld worden van allerhande informatie, activiteiten binnen de gemeente. We moeten als groep naar buiten komen om aldus te laten zien dat we er staan voor de Leeuwse bevolking. We willen, als handelaar zeker ons steentje bijdragen om meer sfeer te creëren binnen onze gemeente”.
Handelaars die interesse hebben kunnen steeds contact opnemen met olivier.huygens@telenet.be  of 0475 85 11 39, of naar de vergadering die doorgaat op 26 februari in de Koetsier
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief