SINT-PIETERS-LEEUW - Sint-Lutgardis in de kijker op Open Monumentendag

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Sint-Lutgardis in de kijker op Open Monumentendag

Editiepajot_st_lutgardis_foto_merckx
 

Sint-Pieters-Leeuw zet op Open Monumentendag op zondag 14 september de Sint-Lutgardiskerk in Zuun in de kijker. Op het programma staat een foto- en wandelzoektocht, tentoonstelling over het ontstaan van de kerk en de parochie en optredens. De Sint-Lutgardiskerk is gelegen in de Arthur Quintusstraat in Zuun (Sint-Pieters-Leeuw)

Ontwerper van de kerk is architect Frans De Groodt. Ze is representatief voor de betonarchitectuur van eind jaren 1960. Het ingetogen interieur heeft een abstract, gevelvullend glasraam van de Franse kunstenaar Jacques Loire.

 
Om 14 uur zijn vrijwilligers van KAV en KWB Zuun op post en ze brengen een verjaardagstaart mee. Het is immers voor de 20ste maal dat Open Monumentendag wordt georganiseerd. Bij een verjaardag hoort ook muziek. Optredens van Nganda, de Harmonie Sinte-Lutgardis en toporgelist Jozef Sluys luisteren de dag op. De bouwheer van de kerk heeft voor niets gezorgd voor een geweldige akoestiek zodat de muziek mooi tot haar recht komt.
 
Men komt alles te weten over de bouw van de kerk en de geschiedenis van de parochie op de tentoonstelling in de parochiezaal die tot het complex behoort. Antwoorden komen er op vragen als: Wat heeft de laatste bewoonster van het Colomakasteel met deze kerk te maken? Waarom is de patroonheilige van de kerk Sint-Lutgardis? Wat is het verhaal achter de klokkentoren?
 
Tussendoor kan men deelnemen aan de fotozoektocht. Deze keer moet men niet enkel de antwoorden op de gestelde vragen beantwoorden, maar ook zijn weg zoeken aan de hand van foto’s! Onderweg wordt de blik gericht op details, typische voorbeelden van 20ste eeuwse bouwstijlen. Aan de eindmeet liggen enkele leuke prijzen te wachten.
 
 
Het volledig programma van de Open Monumentendag in Sint-Pieters-Leeuw ziet er als volgt uit:
 
14.00 –16.00 uur        start foto – wandelzoektocht  
14.00 –18.00 uur        Tentoonstelling over het ontstaan van de parochie
                                       en de bouw van de SintLutgardiskerk
14.15 - 15.00 uur        Optreden Mpema ya Nzambe
15.30 - 16.15 uur        Optreden Harmonie Sinte-Lutgardis
17.00 - 17.45 uur        Optreden orgelist Jozef Sluys
 
Alle activiteiten zijn gratis – wandelzoektocht : leuke prijzen te winnen
meer info tel 02 371 22 62 of www.sint-pieters-leeuw.be/OMD2008
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief