SINT-PIETERS-LEEUW - Vader en zoon Missotten hebben een neus voor jong wielertalent

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Vader en zoon Missotten hebben een neus voor jong wielertalent

Editiepajot
Editiepajot_missotten_1
 

Vijf jaar geleden werd het ‘Jong Vlaanderen’ wieleropleidingsproject boven de doopvont gehouden. Dit gebeurde in samenwerking met Topsport Vlaanderen en één jaar later ook Davitamon (Omega Pharma) en de Nationale Loterij.

Aan de wieg van dit project stonden vader en zoon Missotten uit Sint-Pieters-Leeuw.
 
Hun doelstelling was duidelijk: detectie, opleiding, begeleiding en doorstroming van jonge wielertalenten en dit in alle takken van de wielersport.
 
Op vijf jaar werking werd aan die doelstellingen ruimschoots voldaan! Niet minder dan 24 renners konden in vier jaar tijd vanuit dit opleidingsproject doorstromen naar de profrangen, waaronder kleppers als Greg Van Avermaet, huidig Belgisch profkampioen Jürgen Roelandts, Dominique Cornu, Francis de Greef, Maarten Wijnants en toppistiers Iljo Keisse, Kenny De Ketele( beiden 4e op OS koppelkoers)
 
De ploeg behaalde met Dominique Cornu de hoogst mogelijke eer; Dominique werd wereldkampioen tijdrijden in Salzburg 2006 en leverde met Greg Van Avermaet, Kristof De Zutter en Maarten Wijnants en dit jaar Dimitri Claeys ook 4 Belgische wegkampioenen af in 5 seizoenen. Daarnaast werden met Dominique Cornu en Francis De Greef ook 3 Belgische tijdrittitels geboekt en behaalden de baanrenners Kenny De Ketele, Iljo Keisse en Steve Schets zowel Europese als Belgische titels op de piste.
 
Elk jaar doen de renners een pak internationale ervaring op en behaalden 14 overwinningen in Frankrijk, Duitsland en Spanje. Jürgen Roelandts schreef de belofteklassieker Parijs-Tours op zijn naam en het team behaalde niet minder dan 10 provinciale titels en 7 overwinningen in de topcompetitie. Ook werden 11 profwedstrijden gewonnen door de youngsters uit dit project!
De Davitamon-Lotto-Jong Vlaanderen renners zijn dan ook bijzonder gegeerd in de selecties voor de Europese en Wereldkampioenschappen.
 
De ploegoversten bulken van de ervaring en laten niks aan het toeval over. Elk jaar zorgen zij voor topmateriaal en zoeken zij constant het internationaal contact op. Ook belangrijke profwedstrijden zoals Ronde van België, Parijs-Brussel, Memorial Van Steenbergen Aartselaar, GP Scheren te Leuven, Tour de Normandie, Tour de Bretagne, Tour Isard, Giro Aosta, Vuelta Lerida … staan allemaal op het programma. In de voorbereidingsperiode worden er stages georganiseerd in o.a. Zuid-Afrika en Spanje en tijdens het seizoen zijn er meerdere mini-stages in bergstreek zoals Mont Ventoux of Vogezen al naargelang het programma van de renners.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2008
Felix Merckx
François Buyssens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief