SINT-PIETERS-LEEUW - ABVV vraagt veilige en comfortabele parkings langs autosnelwegen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - ABVV vraagt veilige en comfortabele parkings langs autosnelwegen

Editiepajot_vrachtwagens_foto_merckx
 
Editiepajot_vrachtwagens_foto__kl_merckx

Op de parking van de E19 in Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) voerde het ABVV-BTB een actie voor veilige en comfortabele parkings. Ook vroegen zij een uitbreiding van de parkings, een betere hygiëne en minder dure maaltijden in de restaurants langs de autosnelwegen.

Een jaar na de publicatie van het eerste zwartboek «Veilige Parkings », maakt BTB, de transportarbeidersbond van het ABVV, de balans op. Wat is er al dan niet veranderd en verbeterd voor de truckers onderweg?
 
BTB — ABVV maakt met de “Black Box Veilige ParkingS” een nieuwe stand van zaken en stelt vast dat er “on the road” weinig of niets veranderd is.
 
Het leven onderweg is nog steeds duur zelfs duurder dan vorig jaar. Chauffeurs klagen dat de maaltijden in restaurants langs de snelwegen zo een 20% duurder geworden zijn dan verleden jaar
Veel buitenlandse chauffeurs gaan niet meer in de restaurants eten en koken hun eigen potje op een gasvuur naast hun vrachtwagen, wat zeker de veiligheid niet ten goede komt.
 
Er is niets veranderd aan de (slechte) omstandigheden voor persoonlijke
hygiëne. Op vele parkings is er slechts één of twee douches beschikbaar
 
Nog steeds zijn er ‘s nachts en ‘s avonds te weinig parkeerplaatsen. Chauffeurs zeggen dat er minstens 30 parkings per parking moeten bijkomen. In dat verband hebben ook chauffeurs die in België het vervoer verzekeren problemen. Zij klagen er over dat vooral ’s morgens de parkings overvol zijn en zij hun vrachtwagen in overtreding moeten zetten bij een op- of afrit van een parking om ook hun verplichte rusttijden te kunnen opnemen..
 
Comfortabele parkings zijn meer dan ooit een Europees probleem. Daarom wordt er gevraagd dat er parkings moeten komen die voldoen aan Europese normen.
 
De veiligheid — vooral dan van de chauffeur — is nog steeds geen prioriteit zegt men bij ABVV BTB
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief