REGIO - Molenbeek koopt brouwerij Belle-Vue

C21

REGIO - Molenbeek koopt brouwerij Belle-Vue

Editiepajot_browuerij_belle-vue

De gemeente Sint-Jans-Molenbeek en een privépartner kopen de vroegere gebouwen van brouwerij Belle-Vue . Hierover werd vrijdag een princiepakkoord afgesloten met brouwerij InBev.

'Een creatief stadsproject dat naadloos aansluit met andere stedelijke ontwikkeling in de Brusselse kanaalzone met oog voor de geschiedenis van de brouwerij'. Dat is het idee dat de publiek-private partnership tussen gemeente en de privépartner wil realiseren in 2012.
 
Streefdoel is de site om te vormen tot een toeristische trekpleister met plaats voor vorming. De investering wordt geraamd op 4,8miljoen euro. De gemeente krijgt steun van Europa, het Brussels Gewest en de federale overheid. Op die manier wordt de toekomst van het industriële complex gevrijwaard. En dat is de voornaamste reden waarom Inbev beslist heeft om het aan de gemeente te verkopen.
 
Afgelopen donderdag zette de Molenbeekse gemeenteraad op zijn beurt het licht op groen voor het ondertekenen van de verkoopscompromis. 'Dit is het sluitstuk van tien jaar actie die de gemeente ondernomen heeft om de wijken langs het kanaal een nieuwe dynamiek te geven', zegt een gelukkige burgemeester Moureaux. InBev gebruikt de site momenteel enkel voor het rijpen en bewaren van het bier Lambik maar die activiteit zal verhuizen naar de Belle-Vue vestiging in Sint-Pieters-Leeuw.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2008
Editiepajot
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief