SINT-PIETERS-LEEUW - Onderzoek naar sociale cohesie op het platteland te Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Onderzoek naar sociale cohesie op het platteland te Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem

_spl_klein

De Katholieke Hogeschool Leuven voert in samenwerking met Landelijke Gilden en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw een onderzoek uit naar de sociale cohesie op het platteland en de rol van het sociaal cultureel verenigingsleven daarbij. Het onderzoek wordt mede ondersteund door de Vlaamse Land Maatschappij.

 Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem hebben de eer om één van de vijf dorpen in Vlaams- Brabant te zijn waar het onderzoek plaatsvindt.
 
De onderzoekers van de Katholieke Hogeschool Leuven zullen een bevraging doen bij een 300tal bewoners van Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem. Deze bevraging zal begin oktober 2008 gebeuren. Deze bewoners krijgen thuis één van de onderzoekster van KHLeuven op bezoek die hen zal vragen om een enquête schriftelijk te beantwoorden. De ingevulde enquêtes worden nadien weer opgehaald. De resultaten van het onderzoek in Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem zullen worden bekendgemaakt begin 2009. Nadien zal er op basis van deze resultaten een boek worden ontworpen met methodieken voor de verenigingen om de sociale samenhang te bevorderen.
 
De onderzoekers willen benadrukken dat de gegevens met de grootste graad van anonimiteit en vertrouwelijkheid worden behandeld. Deze gegevens worden enkel voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt.
 
Voor meer informatie kan men terecht bij onderzoekster Marie Martens: Marie.Martens@khleuven.be  of 016 375 121.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2008
Felix Merckx
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief